Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Hopincă: Guvernul ”N-am” a găsit soluția împotriva crizei – taie ajutorul de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță

arhiva personala
Rareș Hopincă

După eșecurile pe bandă în lupta cu criza economică și sanitară, după întârzierea granturilor pentru IMM, după sabotarea sistematică a industriei HORECA, Guvernul Cîțu a găsit în sfărșit ”soluția” pentru relansarea economică: taie ajutorul de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță de care beneficiau tinerele familii.

Încă o veste „fantastică” de la Guvernul domnului Florin Cîțu... de data aceasta pentru părinți, care s-ar putea să nu primească prea curând cei 1.500 de lei promiși de stat pentru susținerea educației timpurii a copiilor.

Astăzi, ministerul de Finanțe a propus suspendarea, până la finalul acestui an, a unei legi așteptate de mulți părinți, prin care aceștia ar fi putut beneficia deun sprijin financiar de 1.500 de lei pentru fiecare copil înscris la creșă sau la grădiniță - banii, acordați de angajator, urmau să fie deduși apoi din impozitul pe profit, ca o cheltuială destinată educației timpurii.

Ar fi fost o investiție binevenită a statului român în viitorul acestor copii. Guvernul însă, în ciuda deciziei Parlamentului, pare decis să nu o facă.

Deși a apărut în Monitorul Oficial încă din luna noiembrie 2020, legea nu a putut fi implementată nici până astăzi în lipsa unor norme de aplicare, pe care statul n-a avut timp (sau voință?) să le elaboreze. Mai mult, unul dintre cei care au lucrat la elaborarea măsurii sugerează că aceasta este amanată cu un an ”de lene” (!), pentru ca Ministerul de Finanțe să nu elaboreze normele de aplicare.

Este de neînțeles de ce, în loc să creeze cadrul legal prin care să poată oferi sprijinul pe care și-l doreau atât salariații, cât și angajatorii români, Guvernul a ales să suspende legea și să-și justifice decizia motivând că aceasta este discriminatorie și contravine legislației europene.

Dincolo de justificări, adevăratul motiv pentru care părinții nu vor mai beneficia de bani pentru copiii lor sunt cele 4,5 miliarde de lei - estimarea Guvernului - pe care acesta vrea să le economisească. Din păcate, pe seama educației celor mici.

E de mirare? Deloc, dacă ne amintim că, sub conducerea domnului Florin Cîțu, Guvernul a alocat Educației în 2021 cel mai mic buget din ultimii 30 de ani…

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.