Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul Moscovei după ce a fost acuzată că se implică în alegerile din Franţa

Acuzaţia conform căreia Kremlinul ar fi la originea unor atacuri media şi cibernetice asupra echipei de campanie a favoritului în alegerile prezidenţiale din Franţa, candidatul de centru Emmanuel Macron (foto), este absurdă, a declarat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Richard Ferrand, secretar general al partidului 'En Marche!' ('Înainte!'), din care face parte Macron, a spus luni că Russia Today şi Sputnik, instituţii media controlate de statul rus, au răspândit informaţii false cu scopul de a mobiliza opinia publică împotriva candidatului considerat favorit în sondaje pentru turul al doilea al scrutinului prezidenţial din Franţa, care va avea loc în luna mai. El a mai afirmat că sistemele informatice ale echipei de campanie a lui Macron sunt ţinta a 'sute sau chiar mii' de atacuri cibernetice provenite din Rusia.

Prima reacţie a Kremlinului după demisia ŞOC de la Casa Albă: 'Nu este treaba noastră!'

"Nu am avut şi nu avem nicio intenţie de a ne implica în afacerile interne ale altor ţări sau în procesele lor electorale în mod special", a declarat Peskov presei într-o conferinţă de presă. "Este un fapt evident că există o campanie isterică anti-Putin în unele ţări", a mai spus el.

Acuzaţia că instituţii media sprijinite de Kremlin ar încerca să influenţeze opinia publică din ţări europene este pur şi simplu absurdă, a adăugat Peskov.

Agenţiile de informaţii ale SUA au precizat într-un raport prezentat luna trecută că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi coordonat o campanie cibernetică pentru a spori şansele în alegerile din 2016 din SUA pentru republicanul Donald Trump, discreditând-o pe candidata democrată Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.