Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație - Sebastian Colțescu contestă decizia UEFA! Avocat: 'Nu sunt decizii consistente, nu există niciun temei!'

Twitter
Sebastian Colţescu

Josep Vandellos, avocatul arbitrului român Sebastian Colțescu, care a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului, contestă decizia forului continental în cazul clientului său. Prima intenție a lui Colțescu era să nu facă apel, dar arbitrul s-a răzgândit în ultimele 24 de ore de la comunicarea pedepsei, scrie GSP.

Găsit vinovat de „conduită incorectă” de către forul continental, Sebastian Colțescu a fost suspendat în toate competițiile până pe 30 iunie 2021, data care marchează finalul acestui sezon. Avocatul arbitrului nu acceptă decizia și spune că va face apel.

Josep Vandellos: „Nu sunt decizii consistente, nu există niciun temei!”

„Este o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Șovre și cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram pentru arbitri «go f*** yourselves» (n.r. - în traducere, să vă ia naiba) și a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez că a primit 4 luni, cât Colțescu, pentru că a mușcat un adversar. Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă și într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancțiune mult mai dură.

Renate Weber a avut dreptate - Cazul de la Spitalul Judeţean Sibiu confirmă demersurile Avocatului Poporului

Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început și să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face în prima fază la Comisia de Apel de la UEFA și se poate ajunge la TAS. Trebuie să fim precauți, noi spunem toate argumentele în fața Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă și dacă nu ne convine mergem la TAS.

Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, nu am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancțiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancțiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS și vom vedea ce se întâmplă acolo”, a spus Vandellos la PRO X.

Josep Vandellos: „Numele lui Colțescu a apărut în public, așa că hai să îl executăm”

Avocatul lui Colțescu dezvăluie ceea ce consideră că se află în spatele deciziei UEFA: „Este o decizie care nu se susține, nu are temei deloc din punct de vedere tehnic. Singura explicație este că numele lui Colțescu a apărut în public, iar cel al lui Șovre nu. Pe principiul unui a apărut în public, hai să îl executăm, iar pe celălalt, pe care nu îl știe nimeni, nu îl sancționăm. Decizia în cazul lui Șovre este corectă. Nu este corectă cea în cazul lui Sebastian, asta este clar. TAS e ultima instanță care decide”.

Eu cred că nu a fost conduită nepotrivită și că nu trebuie niciun fel de sancțiune. Iar dincolo e suficient un avertisment, o mustrare. Trebuie să ne luptăm cu argumente, să îi convingem pe cei care trebuie să decidă, care sunt și presați de mass-media.

Nu cred că arbitri au cauzat scandalul. Decizia de a ieși de pe teren și de a face tot scandalul a plecat de la Pierre Webo. Arbitri au avut un comportament exemplar, nu se poate spune acest lucru despre antrenorul lui Basaksehir (n.r. - Okan Buruk) și antrenorul secund, Pierre Webo - Josep Vandellos

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.