Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monumentele istorice, reabilitate din taxe asupra jocurilor de noroc

Timbrul monumentelor istorice se va aplica și veniturilor din activități de cazinou, jocuri de noroc și jocuri mecanice, fondurile obținute urmând să fie utilizate pentru reabilitarea imobilelor incluse în această categorie, potrivit unei propuneri legislative aprobate ieri de Senat.

Această propunere legislativă, pe care am votat-o alături de colegii mei, înseamnă fonduri suplimentare pentru reabilitarea monumentelor istorice. O prevedere similară a existat în Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, dar a fost abrogată prin OUG nr. 77/2009. Ca urmare, fondurile Institutului Național al Patrimoniului au scăzut foarte mult, și, pe cale de consecință, imobile semnificative pentru istoria noastră nu au mai putut fi salvate.
Potrivit prevederilor Legii nr.422/2001, fondurile Institutului Național al Patrimoniului au ca destinație finanțarea elaborării de documentații specifice, executări de lucrări, realizări de achiziții, de contractări și decontări de lucrări privind reabilitarea monumentelor istorice. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 61 de voturi pentru și va fi transmisă Camerei Deputaților.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.