Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia DNA după ce Parlamentul l-a salvat pe Eugen Bejinariu de urmărirea penală

DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie reacţionează la votul de marţi din Parlament. Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, de Camera Deputaţilor. Au fost înregistrate 88 voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă şi 2 abţineri.

Vezi şi: Gabriel Oprea REFUZĂ audierea din Parlament. Condiţia pusă de fostul vicepremier/ DOCUMENT

"Având în vedere votul negativ, ancheta este blocată cu privire la persoana respectivă. Va continua faţă de celelalte persoane, în acelaşi dosar, faţă de care nu există imunitate", a declarat, pentru stiripesurse.ro, purtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan.

Administraţia Prezidenţială a precizat ieri că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. DNA evită însă să facă asemenea aprecieri.

"Procurorii se limitează la a preciza care sunt consecinţele, nu fac declaraţii care să fie interpretate într-o cheie sau alta. Parlamentul e independent în deciziile sale. Atâta vremea cât legea nu-i obligă pe parlamentari să-şi justifice votul, dânşii sunt liberi să ia ce decizie vor", a mai declarat reprezetanta DNA.

Vezi şi: CARNAGIU la Kabul: Sute de morți și răniți după o explozie uriașă/ VIDEO UPDATE

Pe 22 noiembrie 2016, Ministerul Public solicita Camerei Deputaţilor să "formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Bejinariu Eugen, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit". Camera Deputaţilor a respins cererea Parchetului abia după o jumătate de an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.