Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție surpriză a lui Claudiu Târziu: Și ce dacă AUR ar reveni la sistemul cu doi co-președinți?

Reacție surpriză a lui Claudiu Târziu: Și ce dacă AUR ar reveni la sistemul cu doi co-președinți?

O reacție total neașteptată a senatorului Claudiu Târziu, actual președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR, după ce în presă au apărut informații că nu ar fi deloc străin de o operațiune de revenire a partidului la sistemul de co-președinți și de blocaj al actualului lider unic spre o candidatură la Cotroceni.

Nu doar că nu a negat vehement posibilitatea și orice implicare în ”schemă”, dar el chiar a încercat să justifice o asemenea mișcare și să îi minimizeze importanța. A admis însă că trecerea la sistemul cu un președinte unic a fost ”strategică”, mențiune probabil menită a calma oarecum spiritele și a masca trambulina pe care a pornit:

”A produs multă emoție o știre fără nici o miză, în esență. Drept pentru care cred că trebuie să-i liniștesc pe prieteni și pe dușmani.

Știrea este că Tribunalul a anulat Congresul AUR din 2022 și, prin urmare, conducerea unicefală, decisă atunci. Altfel spus, am fi revenit la formula de co-președinți.

Trec peste faptul că deja există o decizie definitivă de validare în instanță a Congresului,  încă din noiembrie anul trecut, de pe urma căreia s-au făcut mențiunile în registrul partidelor.

Numai în România e posibil să fie dată, peste o decizie definitivă, o altă hotărîre, a altei instanțe, care să o nege pe prima.

Întîi însă e de reținut că decizia cea nouă nu e definitivă. Apoi, indiferent dacă va fi păstrată sau nu de instanță, partidul nu e afectat.

Faptul că rămîne în vigoare conducerea cu un președinte de partid sau ne întoarcem la cea cu doi, nu schimbă nimic vital.

La Congresul din 2022, atribuțiile co-presedintilor au fost partajate, prin prevederi statutare, pentru funcțiile de președinte și de președinte al Consiliului Național de Conducere (CNC). Iar un co-presedinte a fost ales președinte, iar celalalt, președinte al CNC.

Mai clar, și eu, și George am făcut mai departe ce făceam și înainte.

Dacă ne-am numi iarăși co-presedinti, am face pe mai departe ce facem.

Sîntem o echipă, conducem partidul împreună și nu ne cramponam de cum se numesc funcțiile pe care le îndeplinim, în efortul de reconstrucție națională la care ne-am angajat.

Trecerea de la co-presedinti la un președinte a fost una strategică, dar nu e ca și cum nu am putea funcționa ca și pînă în 27 martie 2022.

Așa încît, fiți liniștiți, nu mor caii cînd vor cîinii.

Mergem mai departe, în orice formulă, uniți, hotărîți, mereu cu un pas înaintea adversarilor, și vom învinge.

Doamne-ajută!”, a scris pe contul său de facebook senatorul Claudiu Târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.