Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacții oficiale în Dosarele Panama

anaf

Dosarele Panama reprezintă documentele firmei Mossack & Fonseca, specializată în crearea de companii offshore. Din România, până acum, au fost menționate numele lui Frank Timiș și Dinu Patriciu, repcum și cel al israelianului Beny Steinmetz. Dosarele clarifică structura unor afaceri de proporții din România dar, până acuma, nu au fost prezentate date sau acuzații privind încălcări specifice ale Codului Penal. Cum reacționează, însă, autoritățile?

DIICOT a anunțat că va face o „analiză” pentru a vedea în ce măsură documentele ieșite la iveală sunt utile în cauzele instrumentate.

„DIICOT va face o analiză pe ceea ce a avut sau are în lucru în acest moment pentru a verifica dacă existau necunoscute şi dacă putem corobora cu ceea ce va apărea în spaţiul public în perioada următoare. Pe de altă parte, posibilităţile cele mai mari de analiză le-ar avea Oficiul pentru Spălarea Banilor care ar trebui să supună unei analize toate aceste date pe care să le proceseze şi să ne furnizeze informaţia procesată pentru ca asta este ordinea de competenţă”, a declarat Daniel Horodniceanu, procuror şef DIICOT, pentru Digi24.

Dacian Cioloș, premierul României, a zis că nu este cazul să discute cazul cu ANAF.

„Nu au nevoie de dispoziţie de la prim-ministru ca să-şi facă treaba acolo unde consideră că s-a încălcat legea”, a spus Cioloş, citat de Mediafax.

Ca pentru a confirma spusele premierului, ANAF a "iniţiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicaților fiscale ale informaţiilor publicate prin proiectul de investigaţie jurnalistică 'PanamaPapers'".

„Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice, şi corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deţinute, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale.

În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicaţi inspectori antifraudă, inspectori fiscali şi inspectori specializaţi în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informaţiilor fiscale şi executări silite”, se spune într-un comunicat de presă.

Spor la vânătoare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.