Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan critică CHP din cauza introducerii unei cote LGBTI

sputnik
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat, laic) de faptul că se îndepărtează de valorile morale ale ţării, după ce o mică municipalitate, în care la putere se află principala formaţiune de opoziţie din ţară, a stabilit o cotă de candidaţi LGBTI în alegerile unui comitet de cartier, relatează The Associated Press.

Şeful statului turc, un musulman pios, şi-a exprimat speranţa joi, într-un discurs adresat autorităţilor locale, ca oamenii să dea partidului de opoziţie ”lecţia pe care o merită” în alegerile din 2019. ”Noi nu avem nimic a face cu cei care au declarat război război valorilor poporului”, a declarat Erdogan, liderul AKP (islamo-conservator, la putere), denunţând dur CHP.

În pofida faptului că homosexulitatea nu este ”interzisă” în Turcia, activişti pentru drepturile omului denunţă discriminarea şi stogmatizarea membrilor minorităţii lesbienelor, gay-ilor, transsexualilor şi pesoanelor intersexuale (LGBTI), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.