Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rectificarea bugetară de toamnă s-a decis chiar în timpul Congresului PSD

Chiar dacă Victor Ponta încă mai trăieşte visul că ar mai conduce Guvernul României, după constituirea echipei de conducere a PSD, el nu mai este decât un simplu executant al noii conduceri a PSD. Altfel spus, Liviu Dragnea dictează, Victor Ponta execută.

Cel mai elocvent exemplu îl reprezintă rectificarea bugetară care urmează să fie aprobată de Guvern săptămâna aceasta, care exprimă pe deplin noua filosofie bugetară a PSD – distribuţia resurselor publice către clienţi şi administraţii publice ale PSD.

Trebuie să recunoaştem că Liviu Dragnea este generos pe banii obţinute din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni. Nici nu s-a încheiat bine congresul, că Liviu Dragnea a şi început să-i răsplătească pe cei care s-au supus şi nu au creat concurenţă în alegerile interne din PSD.

Aşadar, la rectificare bugetară din această lună, Dragnea împarte 1,4 miliarde lei către administraţiile locale cu carnetul roşu de partid, prin programul PNDL, inventat de el, pentru clienţii PSD. Această sumă le-a fost promisă celor din PSD, de către ministrul Eugen Teodorovici, chiar în timpul desfăşurării votului pentru funcţiile din PSD, după principiul „dacă votaţi cum trebuie, primiţi bani de la Guvern!” ... şi au votat cum au primit listuţele.

Cum succesul de la Congres a fost aşa de strălucit, Liviu Dragnea a cerut suplimentare de resurse, înaintea sărbătorilor de iarnă, prin alimentarea Fondului de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului cu alte peste 700 milioane de lei.

Experienţa ultimilor ani de guvernare Ponta ne dă certitudinea că această rectificare este făcută exclusiv pentru interesele politice ale PSD şi pentru alimentarea clientelei politice în vederea alegerilor care urmează în anul 2016.

PSD a demonstrat că nici cu Victor Ponta premier, nici cu Liviu Dragnea preşedinte, nici nu vrea şi nici nu poate să asigure o cheltuire transparentă şi eficientă a banilor colectaţi de la români. Degeaba clamează Liviu Dragnea preocuparea PSD pentru asigurarea bunăstării românilor, dacă, în momentul distribuirii banilor publici, se gândeşte doar la clientela PSD. Pentru Liviu Dragnea românii nu sunt priviţi decât ca nişte alegători anonimi, care pot fi manipulaţi cu vorbe şi promisiuni neonorate.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.