Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remanierea după evaluare sau evaluarea remanierii?

Marius Popescu

În sine este o întrebare simplă. Însă răspunsul e unul greu de găsit...

 

De ce? Pentru că în spațiul public au apărut mai multe declarații care agită apele deja frământatei scene politice românești. În interiorul PSD-ului nu s-a discutat până acum despre remaniere și nici despre schimbarea prim-ministrului. Și cu toate astea de ce se lamentează în prime time la posturile TV și de ce se vorbește despre debarcarea lui Grindeanu?

Examenele au speriat pe toată lumea de când ne știm, însă evaluările sunt constructive și fac cunoscut, în funcție de rezultate, trendul. Dacă după evaluare vorbim despre greșeli minore sau despre omisiuni naturale, atunci trendul este unul bun și schimbările sunt puține. Însă dacă rezultatul controlului confirmă grave lacune și greșeli numeroase, e clar că căruța are o bubă la o roată (cacofonie intenționat pusă). Și acum se discută despre o evaluare, la fel cum s-a mai discutat despre evaluare pe primul trimestru. Rezultatul evaluării poate fi o remaniere sau nu! De aici și "remaniere după evaluare"...

Am văzut câțiva membri ai coaliției de guvernare (puțini - ce-i drept) că spuneau în diferite talk-show-uri un lucru care mi-a atras atenția: POLITICIENII AU CÂȘTIGAT ALEGERILE, NU MINIȘTRII. Da, așa este, însă majoritatea oamenilor uită acest lucru și trebuie să încercăm să ne educăm mai bine și să conștientizăm că cei care au promis în fața electoratului sunt liderii politici, nu miniștrii sau secretarii de stat, fiind răspunderea primilor îndeplinirea făgăduielii.

Bun, Dragnea și Tăriceanu au decis că această evaluare trebuie făcută cât mai repede și cât mai bine, însă cine se teme de ea? Personal nu cred că discutăm despre o schimbare a lui Grindeanu, cel puțin acum, dar cred că unii miniștri vor fi debarcați, asta dacă a fost găsită cauza lipsei de implementare a programului de guvernare. Dar costurile sociale si economice sunt imense în cazul schimbării, iar performanta în sine a actualului cabinet este compromisa tocmai de partidul de care depinde buna guvernare a lui Grindeanu.

În altă ordine de ieri, Grindeanu trebuie să analizeze o tema neglijată încă de la "ungerea" acestuia în fruntea guvernului: COMUNICAREA. Există numeroase măsuri din programul de guvernare care nu au fost comunicate, au fost slab comunicate sau nu au fost comunicate deloc. Să stabilești relații printr-o comunicare eficientă implică ceea ce se cheamă "competență de comunicare", adică acea aptitudine a fiecăruia de a comunica eficient. Nu poți să influențezi mintea celuilalt, gândurile sau simțirile sale, decât printr-un limbaj adecvat, printr-o argumentație solidă, care să conducă la seducția auditoriului. Acest lucru se face prin arta de a vorbi convingător, știut fiind că oamenii se diferențiază unii de alții prin abilitățile personale de a comunica. Așadar, “la comunicare ‘nainte”!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.