Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remanierea guvernamentală: un amestec de şantaj, prostituţie politică şi reevaluări bizare

Cu părere de rău, mă văd nevoit să constat că imposibilul s-a produs. În urma remanierii guvernamentale, vom avea un Executiv încă şi mai incompetent, plin de necunoscuţi şi politruci de duzină. Ce blestem pe acest popor ca, în anul Centenarului Marii Uniri, să aibă nişte conducători atât de înapoiaţi şi slugarnici. E mai rău decât pe vremea fanarioţilor.

Remanierea ieşită din pixul sultanului Dragnea este o bătaie de joc pentru fiecare român, fiind semnul cel mai clar că nu avem de-a face cu un Guvern al României, ci cu o simplă unealtă în mâinile lui Daddy. Fostul baron de Teleorman şi-a luat, practic, Guvern pe persoană fizică. Şi nu ezită să-l folosească aşa cum îl taie capul pentru a se perpetua la Putere şi a acumula o avere încă şi mai mare. Este reţeta unui dezastru total şi un prim pas spre eşecul unei întregi societăţi.

Revenirea Ecaterinei Andronescu în fruntea Ministerului Educaţiei este o restauraţie cu iz mafiot. Cea garantată de Marian Vanghelie se întoarce la locul crimei pentru a arunca ultima lopată de pământ asupra cadavrului Învăţământului românesc. Pe 31 august, doamna Cati se împăuna în faţa presei că „nu este de vânzare”. N-au trecut bine nici două luni că s-a vândut pentru un post de ministru. Dovadă clară de prostituţie politică din partea pupilei lui Ion Iliescu. Asta înseamnă să ai un caracter de doi bani.

Preşedintele Iohannis a greşit profund atunci când şi-a asumat rolul de notar personal al lui Liviu Dragnea. Niciodată nu ar fi trebuit să permită ca Ecaterina Andronescu să mai fie ministru al Educaţiei. Răul făcut viitorului României de această doamnă este mult prea mare pentru a accepta scuza că Dragnea ar fi putut veni cu o propunere încă şi mai toxică.

Şantaj este modul în care Niculae Bădălău, hoţ de grâu pe vremea lui Ceauşescu, s-a cocoţat în fruntea Ministerului Economiei. După ce îl ameninţa pe Dragnea cu debarcarea, s-a dezis de „pucişti”, obţinând ceea ce şi-a dorit: legitimitatea din fruntea unui minister. Mai mult, baronul de Giurgiu se va ocupa şi de celebrul Fond Suveran de Investiţii, în valoare de peste 10 miliarde de euro, care va fi folosit, foarte probabil, drept puşculiţă a PSD în perspectiva alegerilor din 2019 şi 2020. Curios ar fi să aflăm dacă nu cumva, în spargerea casei atât de mediatizate de Bădălău, nu s-a pierdut şi o anume valiză cu informaţii referitoare la TelDrum.

Revenirile lui Gabriel Leş şi Ana Birchall în Guvern reprezintă reevaluări bizare, pentru că amândoi au fost daţi fiind consideraţi ca neperformanţi. Brusc, au devenit lumini ale PSD numai bune să fie prezentate opiniei publice drept profesionişti noi, curaţi şi uscaţi. În fapt, sunt reşapări ale unor incompetenţi care nu au lăsat în urma lor nici măcar cât dâra unui melc.

Odată cu această remaniere guvernamentală moare definitiv mitul că PSD este un partid de cadre care pot oricând ocupa orice demnitate. PSD nu mai este partidul lui Iliescu de la mijlocul anilor ’90 sau al lui Năstase de la începutul anilor ‘2000. Este o o simplă epavă condusă de un baron provincial cocoţat ca un arivist feroce în fruntea ţării.

România merită mai mult decât această caricatură de Guvern. Se apropie 1 Decembrie. Dragi colegi parlamentari PSD – ALDE, lăsaţi deoparte politica, interesele meschine şi slugărnicia de partid. Votaţi moţiunea de cenzură a Opoziţiei – este singura şansă de a face un bine României. Haideţi să dăm acestei ţări şansa unui Executiv competent, capabil să gestioneze de o manieră demnă Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

 

Declaraţie politică depusă în Parlament - 21 noiembrie 2018

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.