Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remdesivir intră pe LISTA cu medicamente pentru care Agenția Europeană pentru Medicamente a început revizuirea continuă

realitatea.net
farmacie medicamente

Ar putea fi salvarea mult așteptată în lupta cu pandemia de coronavirus care face ravagii resimțite acut în plan economie. Agenția Europeană pentru Medicamente a început „revizuirea continuă” a Remdesivir, medicamentul care a avut rezultate pozitive în tratamentul pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, în SUA, anunță europarlamentarul Cristian Bușoi, conform Mediafax.

Citește și: CIUDAT 5 decese din 6, 14 și 15 aprilie, RAPORTATE astăzi, pe 1 mai

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Cristian Bușoi, „revizuirea continuă” este unul dintre instrumentele de reglementare care permite Agenției evaluarea rapidă a unui medicament promițător în timpul urgențelor de sănătate publică, cum ar fi actuala pandemie.

În procesul de evaluare a Remdesivir, Agenția va evalua toate datele privind acest medicament, inclusiv probe dintr-un studiu recent publicat în China pentru a evalua, cât mai curând posibil, beneficiile medicamentului, dar și riscurile care pot interveni la administrarea acestuia.

„În calitate de responsabil al Comisiei pentru Sănătate Publică, ENVI, și Parlamentului European în relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente, sunt în permanent contact cu conducerea Agenției și am insistat pentru accelerarea tuturor procedurilor pentru a răspunde rapid provocărilor crizei coronavirus. Deși Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv în România, pentru pacienți prin studii clinice și așa-numitele programe de , prin care bolnavii pot avea acces la medicamente neautorizate în situații de urgență”, spune Bușoi.

În Statele Unite, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvern au arătat că pacienții cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit tratament placebo. Aceste date au fost apreciate de medicul Anthony Fauci, expertul de vârf al SUA în bolile infecțioase, ca fiind „foarte semnificative”.

„Dacă procedurile de la nivelul UE se vor desfășura în mod accelerat, așa cum a anunțat deja Agenția Europeană pentru Medicamente, pacienții europeni vor putea beneficia de acest tratament la timp”, mai anunță europarlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.