Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replici tot mai dure pe axa Berlin-Ankara: 'Turcia acţionează ca RDG-ul comunist!'

sputnik
Erdogan

Ministrul de finanţe german, Wolfgang Schaeuble, a comparat Turcia cu fosta Germanie de Est comunistă şi a declarat că Berlinul ar trebui să le spună germanilor care călătoresc în Turcia că merg pe propriul risc, potrivit cotidianului Bild, relatează vineri agenţia Reuters, transmite agerpres.

Joi, ministrul de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, le-a recomandat germanilor să dea dovadă de precauţie dacă merg în călătorie în Turcia. El a ameninţat cu măsuri care ar putea afecta investiţiile germane în Turcia, aliat în cadrul NATO, după ce autorităţile turce au reţinut activişti pentru drepturile omului. Arestările survin în cadrul unor măsuri mai largi de represiune pe cuprinsul Turciei ca urmare a tentativei de puci din iulie 2016 eşuate, notează Reuters.

Citeşte şi: Veşti bune pentru cetăţenii UE. Cât timp vor beneficia românii de LIBERA circulaţie în UK după Brexit

''Dacă Turcia nu încetează acest mic joc, atunci trebuie să le spunem oamenilor: 'Călătoriţi în Turcia pe propriul risc. Nu vă putem garanta nimic altceva''', a declarat Schaeuble pentru Bild.

Schaeuble a comparat Turcia cu fosta Republică Democrată Germană (RDG), sau Germania de Est: ''Turcia procedează acum la arestări arbitrare şi nu mai respectă standarde consulare minime. Acest fapt îmi aminteşte de felul cum era în RDG''.

Potrivit lui Schaeuble, cei care călătoreau în fosta Germanie de Est, înainte ca ea să se desfiinţeze în 1990, erau conştienţi de faptul că, ''dacă ţi se întâmplă ceva, nimeni nu te poate ajuta''.

Potrivit unui sondaj publicat de revista germană Focus, marea majoritate a germanilor (77%) sunt în favoarea sistării negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană şi doar 16% vor ca negocierile să continue.

Citeşte şi: Angela Merkel îşi ia pauză de la activitatea politică şi se retrage în liniştea munţilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.