Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din Parlament condamnă ferm gestul lui Simion: 'Comportamentul este incalificabil' - VIDEO

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam George Simion Virgil Popescu Simion Popescu

Grupul minorităţilor naţionale susţine orice măsură pentru a stopa comportamente similare celui care a avut loc luni, când şedinţa de plen a fost suspendată din cauza unui incident dintre George Simion, lider al AUR, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat deputatul Ovidiu Ganţ.

"În semn de protest pentru incidentul adus şi de comportamentul incalificabil al liderului AUR, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale refuză să mai participe la această dezbatere şi a părăsit sala. Personal am văzut în 17 ani multe lucruri aici, în plen, am auzit o serie lungă de insulte, mizerii, dar nu am vazut o asemenea reacţie niciodată", a declarat Ovidiu Ganţ, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România, informează Agerpres.

Vezi și: USR se revoltă împotriva lui George Simion, după ce liderul AUR l-a bruscat pe ministrul Energiei: 'Aplică metodele învățate de la idolii lor fasciști' (Video)

El a subliniat că "în niciun parlament din lumea civilizată aşa ceva nu este acceptat". "În consecinţă, cu siguranţă vom susţine orice măsură adoptată, în sensul opririi unor astfel de comportamente şi atitudini care nu au nicio legătură nici cu Parlamentul României şi nici cu un comportament uman, civilizat", a precizat deputatul minorităţilor naţionale.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

Vezi și: Virgil Popescu reacționează după ce a fost bruscat de George Simion: 'Nu suntem în perioada interbelică' (Video)

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l 'hoţ'.

Vezi și: După George Simion, acum și Cristina Prună (USR) îl ia la rost pe Virgil Popescu: 'Nu ați înțeles nimic! Aţi generat un alt haos de nedescris' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.