Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Respins de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror general, fostul şef DIICOT a răbufnit: 'Într-o societate democratică este inadmisibil'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Daniel Horodniceanu

Daniel Horodniceanu, fostul procuror-şef al DIICOT, susţine că procedura de selecţie a procurorului general declanşată de Ministerul Justiţiei nu a indicat un profil de candidat şi nici reperele pe care cei interesaţi trebuiau să le îndeplinească şi consideră că "fără solicitări specifice şi fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului".

CITEȘTE ȘI: Combinaţia anti-toxine: Beneficiile consumului de zeamă de lămâie cu ulei de măsline

Afirmaţia sa vine în contextul în care comisia condusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins, miercuri, pe cei patru procurori care şi-au depus candidatura pentru poziţia de procuror general - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu -, ceea ce a dus la reluarea procedurii. 

"Deciziile de astăzi ale ministrului Justiţiei nu mă surprind. Este, însă, necesar să aflăm care au fost exigenţele pe care nu am reuşit să le satisfacem. Aprecierea subiectivă a unei persoane nu poate, prin ea însăşi, fără a justifica reperele avute în vedere, să fie credibilă", afirmă Daniel Horodniceanu într-o declaraţie transmisă AGERPRES

El spune că "această abordare este nesatisfăcătoare şi neprofesionistă, fie că provine de la ministrul Justiţiei, ori de la membrii comisiei de examinare aflaţi în subordinea acestuia".

Citeşte şi: Creierul se ”autodevorează” atunci când nu dormim suficient /STUDIU

"Nici profilul de candidat, nici reperele la care trebuia să răspundem nu au fost prezentate în anunţul de lansare a procedurii. În aceste condiţii, fără solicitări specifice şi fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil", menţionează procurorul. 

Horodniceanu arată că, "deşi această abordare tinde să devină un mod de lucru" al ministrului, ea "prezintă riscul de a descuraja candidaţii oneşti să se prezinte la proceduri viitoare". 

"În ceea ce mă priveşte, am atâta încredere în proiectul de management, pe care îl voi face public, încât voi profita de orice platformă de acest fel pentru a-l face cunoscut profesioniştilor dreptului", mai spune magistratul. 

Noua procedură de selecţie pentru numirea procurorului general va avea loc în perioada 12 aprilie - 8 mai, se precizează într-un anunţ publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei.

CITEȘTE ȘI: Sucul de sfeclă roşie ajută la prevenirea cancerului. O sursă execelentă de minerale, vitamine, fibre şi antioxidanţi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.