Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenire spectaculoasă - O sculptură ce reprezintă un cap de cal, furată în urmă cu 160 de ani, a revenit la Vechiul Palat de Vară din China

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-55154918
cap de cal

O sculptură ce reprezintă un cap de cal, furată în urmă cu 160 de ani, a fost returnată Vechiului Palat de Vară din China şi este prima astfel de lucrare înapoiată locului de provenienţă, scrie BBC, potrivit news.ro.

Aceasta este una dintre cele 12 faimoase sculpturi din bronz care reprezintă capete de animale ce au fost furate de la Beijing de trupele britanice şi franceze care au invadat China în Al Doilea Război al Opiului.

Mai mult de jumătate dintre piese au fost deja găsite şi returnate Chinei, dar, în prezent, se află expuse în alte muzee. Cinci sculpturi încă lipsesc.

Capul de cal a fost donat Guvernului chinez anul trecut de magnatul Stanley Ho, care l-a cumpărat în 2007, la o licitaţie Sotheby's din Hong Kong, pentru 8,9 milioane de dolari.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

Guvernul a petrecut apoi un an reamenajând un templu pe terenul Vechiului Palat de Vară şi l-a transformat într-un sală de expoziţii, potrivit agenţiei de stat Xinhua.

Cele 12 sculpturi care reprezintă zodiacul chinezesc se aflau cândva pe o clepsidră în grădina regală a Palatului.

De-a lungul anilor, colecţionari de artă şi companii au cumpărat lucrările şi le-au înapoiat Chinei. Cinci dintre ele încă sunt dispărute.

Yuanmingyuan, cunoscut drept Vechiul Palat de Vară, a fost construit în anii 1700 şi este considerat cel mai frumos palat din ţară.

Când trupele britanice şi franceze au invadat China, în 1860, terenurile Palatului şi clădirile au fost jefuite şi incendiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.