Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în El Salvador. Protestatarii ard bancomatele Bitcoin ca parte a demonstrației împotriva președintelui din El Salvador

newsweek.com
Nayib Bukele presedinte el salvador

Detractorii Bitcoin și cei care protestează împotriva politicilor președintelui El Salvador, Nayib Bukele, au distrus un chioșc criptografic din capitala țării.

Presa din El Salvador au postat videoclipuri pe rețelele de socializare care arată un chioșc susținut de Chivo în San Salvador arzând miercuri în mijlocul unei mulțimi de jurnaliști și protestatari. Mașina bitcoin ( BTC ), una dintre multele aranjate de guvernul El Salvador de la acceptarea criptomonedei ca mijloc legal de plată în țară, ar putea fi văzută defăimată cu sigle anti-BTC și un semn care spune „democrația nu este de vânzare”.

Primarul din San Salvador, Mario Durán, a declarat că muncitorii din oraș au ieșit din zonă după ce au primit amenințări, dar intenționează să se întoarcă mai târziu în această după-amiază. La momentul publicării, daunele par a fi limitate la mașina Chivo din Plaza Gerardo Barrios din centrul capitalei, dar protestatarii ar fi ars și mobilierul de la unul dintre magazinele din piață.

Chioșcul Chivo - similar cu un bancomat Bitcoin - este unul dintre aproximativ 200 în El Salvador, parte a lansării guvernului de a accepta BTC ca mijloc legal de plată alături de dolarul SUA. Președintele Bukele a spus că speră că bancomatele cripto vor fi în cele din urmă „peste tot” în țară, dar a susținut că nimeni nu va fi obligat să folosească Bitcoin.

Citește și Cel mai mare deținător corporativ criptografic din SUA a plătit 240 milioane USD pentru achiziționarea suplimentară de Bitcoin

Chiar înainte de intrarea în vigoare a Legii Bitcoin pe 7 septembrie, El Salvador sa confruntat cu rezistență la legislația aparent radicală. Protestatarii care se numeau blocul de rezistență populară și rebeliune au mărșăluit pe străzile capitalei în iulie, în timp ce un grup format din pensionari, veterani, pensionari cu dizabilități și alți lucrători și-au format propria demonstrație luna următoare, conform cointelegraph.com

Citește și La mai puțin de șase luni de la interdicția chineză, minerii de criptomonede și-au găsit o casă nouă

În aceeași zi, a intrat în vigoare legea Bitcoin a țării, prețul activului criptografic a scăzut sub 43.000 de dolari, determinându-l pe Bukele să spună că „a cumpărat scufundarea” odată cu achiziționarea a încă 150 BTC. La momentul publicării, prețul BTC este de 47.978 USD, crescând cu mai mult de 3% în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.