Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Revoluţie' la ASF - Descoperiri grave făcute de noua conducere: Firmele supravegheate, ajutate de 'erori' în documente oficiale

Nicu Marcu

Noua conducere a Autorității de Supraveghere Financiară(ASF) a identificat erori majore în documente oficiale prezentate de angajații mai multor Direcții membrilor Consiliului. Erori "ciudate"ar fi fost identificate atât în documente venite dinspre cele trei sectoare supravegheate (asigurări, piața de capital și pensii private) cât și în notele emise de Direcția Juridică, potrivit economica.net.

Există suspiciuni că respectivele erori ar fi fost strecurate intenționat, pentru a da posibilitatea firmelor supravegheate și vizate de respectivele documente să conteste cu succes eventuale decizii care le-ar dezavantaja. În acest sens se va desfășura în ASF un audit al documentelor venite dinspre sectoare către Consiliu. Pentru verificarea naturii greșelilor deja identificate sunt deja începute cercetări interne.

Erorile ar fi fost mai frecvente în cazul sectorului Piața de Capital,  însă greșeli "ciudate" în documente au apărut și în zona asigurărilor.  Există și un tipar al acestor greșeli, ne-au explicat sursele citate. Efectul direct al unor astfel de erori (deocamdata nedemonstrate ca fiind intenționate) este un avantaj oferit firmelor vizate de lucrări, mai noteaza economica.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.