Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Risc major de dispariție a unr specii - Peste jumătate dintre ţestoasele lumii sunt ameninţate cu dispariţia, arată un studiu

Agerpres
broasca testoasa

Peste jumătate din cele 360 de specii de broaşte ţestoase din lume sunt ameninţate cu dispariţia, conform unui studiu publicat săptămâna aceasta, citat de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

În lipsa unor măsuri de interzicere sau restricţionare a comerţului cu broaşte ţestoase, numeroase specii vor dispărea definitiv în următorii ani, au scris 51 de experţi în studiul publicat marţi în jurnalul Current Biology.

Doar o interzicere a comerţului cu animale sălbatice poate ajuta la protejarea speciilor periclitate, au avertizat autorii studiului.

''În fiecare an, sute de mii de ţestoase sunt colectate pentru comerţul cu vieţuitoare sălbatice, mai ales pentru a fi crescute ca animale de companie sau - cu precădere în Asia de Est - pentru a fi mâncate'', se arată într-un comunicat emis de Societatea Senckenberg pentru Studiul Naturii, cu sediul în Germania.

Citește și: Lovitură DURĂ de la DNA pentru directorul UNIFARM - Control judiciar pentru fapte de luare de mită, abuz și favorizarea unor persoane

În luna mai, autorităţile mexicane au confiscat 15.000 de broaşte ţestoase care urmau să fie traficate în China.

În 2018, circa 18.000 de ţestoase au fost confiscate în Madagascar în doar câteva luni.

''Multe specii de ţestoase trăiesc foarte mult timp şi depun doar câteva ouă. Acest lucru înseamnă că astfel de specii pot dispărea într-un timp foarte scurt dacă sunt capturate exemplare femele aflate la maturitatea sexuală'', a explicat cercetătorul Uwe Fritz de la societatea Senckenberg din Dresda.

Broaştele ţestoase se numără printre animalele aflate pe cale de dispariţie la nivel mondial. Programele de înmulţire pot ajuta anumite specii, au declarat cercetătorii care au îndemnat lumea să acţioneze rapid, înainte de a fi prea târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.