Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a fost condamnată din nou la CEDO

cedo

Romania a fost condamnata, marti, la CEDO, pentru lipsa unei anchete efective in cazul decesului unui detinut cu probleme psihice care acuza ca era agresat de gardieni si isi batea cuie in cap, cazul fiind semnalat de APADOR-CH.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, marti, Romania in cazul Ionel Garcea, un detinut care a murit in penitenciar in 2007, pentru moartea caruia nu s-a facut o ancheta efectiva, potrivit unui comunicat al ONG-ului, citat de Mediafax. Cazul lui Garcea, care nu avea rude, a fost sustinut atat in instantele interne, cat si la CEDO de APADOR-CH. Ionel Garcea s-a nascut in 1973 si a murit la 19 iulie 2007 la Spitalul Penitenciar Rahova. Condamnat, in 2002, la sapte ani inchisoare pentru un viol pe care nu l-a recunoscut niciodata, Garcea a fost diagnosticat cu o boala psihica, precum si cu alte probleme de sanatate, fiind deseori internat in sectia de psihiatrie a spitalului penitenciar.

A avut, de asemenea, cateva tentative de suicid, a refuzat sa ia medicamente si de trei ori a fost dus la spital pentru o interventie chirurgicala, dupa ce si-a batut un cui in frunte. Garcea s-a adresat APADOR-CH inca din momentul arestarii, apoi din penitenciar, de nenumarate ori, spunand ca a fost batut de gardienii inchisorii in mai multe randuri, intr-o astfel de ocazie fiind internat in stare de inconstienta. Conducerea penitenciarului a negat intotdeauna acuzatiile lui Garcea, sustinand ca masurile luate impotriva lui au fost necesare pentru protectia detinutului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.