Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania a infuriat Marele Urs de la Rasarit. Declaratiile unui oficial rus

rusia

Romania pare sa fi infuriat Marele Urs de la Rasarit. Ambasadorul Rusiei in Romania, Oleg Malginov critica deciziile adoptate de autoritatile din Romania fata de tara sa, mai ales in ceea ce priveste sanctiunile adoptate de UE si cu sustinerea Romaniei. El considera ca aceste sanctiuni urmaresc destabilizarea Rusiei.

"In mare masura, evenimentele care au condus la decizia impunerii de sanctiuni nu au fost atat de simple precum au fost prezentate aici, in Romania. Avem o perspectiva diferita asupra celor intamplate. Avem si o perspectiva diferita asupra naturii motivului impunerii sanctiunilor. Da, cunoastem pozitia autoritatilor din Romania legata de aceasta chestiune. Nu consideram ca e o pozitie constructiva. Dar (...) sanctiunile nu ne-au fost impuse la initiativa noastra. Nu vom continua sa ne rugam sa fie anulate. Este la latitudinea tarilor sa decida cum vor sa aiba de-a face cu Federatia Rusa, ce nivel de relatii vor sa aiba si cum privesc spre viitor. Pozitia noastra a fost exprimata clar, ca aceste sanctiuni nu sunt legitime, nu intelegem cum vor servi scopului declarat", a spus diplomatul rus, intr-un interviu pentru Agerpres.

In opinia sa, "scopul poate fi destabilizarea situatiei din interiorul Federatiei Ruse, lucru (...) imposibil". "Se spune, de asemenea, ca sanctiunile vor ajuta in a impune Federatiei Ruse schimbarea anumitor decizii care au fost luate deja. E imposibil", a adaugat Malginov.

El a caracterizat actiunile ca fiind "unilaterale", precizand ca Moscova nu le considera mijloace legitime in relatiile internationale. "Credem ca, in mare masura, decizia a fost impusa (...) unui numar de tari europene si nu va fi un element pozitiv in relatiile internationale", a punctat ambasadorul rus la Bucuresti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.