Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România din Vaslui

alexandru petria

România din judeţul Vaslui are parcursul ei, fără legătură cu cea din Cluj, Timişoara, Iaşi sau Bucureşti.

Legănată în mahmureli de beţivi, prostia concurează găurile din şosele. Violenţa şi deprofesionalizarea impun regula.

Bine, unii o să spună, ca o piticită scuză, că judeţul parcă e bătut de soartă, cu inundaţii repetate, cu secete şi ierni năprasnice, cu politicieni și doctori de groază, un pol al sărăciei. E adevărat. Însă anomaliile sunt de scuzat doar până la un anumit punct.

Prin înghesuirea constantă a ştirilor de-ţi zburlesc părul, în ani, zona şi-a găsit nişa inclusiv prin bancuri sau în serialele satirice. Îmi amintesc de hazul nebun şi negru al serialului „Judeţul Vaslui în NATO”, din „Academia Caţavencu”, scris înainte de primirea noastră în respectiva organizaţie militară. Că am intrat în NATO, n-a schimbat lucrurile. Aceeaşi brambureală, acelaşi aer de ţinut uitat de timp, povârniş al civilizaţiei.

La cantitatea de bătrâne violate la hectar, cazul adolescentei siluite de şapte derbedei, îndelung discutat în ultima perioadă, nu ar trebui să ne mire. Acolo, de regulă, nu se trece la socoteală că „Viaţa e ca ardeiul iute. Ceea ce faci azi, ţi-ar putea arde fundul mâine”. Se consumă barbar clipa, aproape animalic. Între înghiţiturile de tărie, fără ca gândurile să stăruie serios pe consecinţele faptelor, măcar legale. Moralitatea e un ocean de absenţă. La fel, adevărata compasiune. Ca în Evul Mediu, la cucerirea cetăţilor, se crede că femeile sunt potrivite doar pentru datul pe spate. Şi, dacă nu stau, să fie snopite în bătaie. Că şi-o cer, proastele de curve.

Sătenii care compătimesc violatorii, nu sărmana victimă, şi sunt majoritari!, ar merita şterşi de pe faţa pământului. Fără milă, în regim de urgenţă. Din necesităţi igienice. Sunt ruşini umblătoare, ce-şi hlizesc inconştienţa pe drumuri. Ca şi penibilul lor primar, care se fofilează în declaraţii, ca să nu-şi supere masa votanţilor. Că vin acuşica alegerile. Ca şi judecătorii, care au considerat că e normal să lase în libertate violatorii, când grad de periculozitate socială mai mare decât violul, cu lipsire de libertate, are numai crima.

Violaţi, băieţi, violaţi! Aşa-s vrednici bărbaţii, Vasluiul să trăiască!

P.S.: Desigur, pe cuprinsul județului sunt și numeroși oameni stimabili, să nu se ceadă altceva, însă imaginea de ansamblu proiectată e cea descrisă.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.