Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu-l merită pe președinte

alexandru petria

Ar trebui să ne naștem de două ori, ca să reușim să prețuim la adevărata greutate și amplitudine personalitatea președintelui nostru. Măcar, dacă nu de trei sau de patru.

Să le fie rușine celor care zic că este un mutalău, apatic până unde ai zice că-i bătut pe umeri de retard, că e interesat cu limba scoasă, ca furnicarul, de vacanțe, că e un șmenar de case. Însă așa e cu oamenii, le întinzi o mână, cerându-le votul, iar apoi își iau nasul la purtare. Te trag de brăcinar. Dar poți să tragi de brăcinar un munte? Vor să le rezolvi de la surdinizarea cotcodăcitului găinilor până la mărirea proporției de hidrogen din apă. Oricât s-ar strădui președintele, doar răuvoitorii nu-i observă desele luări publice de atitudine, n-are cum să-i împace pe toți. Să le fie rușine! Mi-e jenă de lipsa lor de jenă.

E pe valuri în societatea românească subiectul ofițerilor acoperiți din justiție. Ăia de se zice că-s judecători și procurori în misiune și judecă după dictatul gradului superior. Aici răutatea cârcotașilor a atins cote de neimaginat. Inadmisibile. Ceea ce m-a împins să scriu articolul. Așa nu se mai poate. Nu sunt mulțumiți nici dacă iscusitul președinte a rezolvat magistral și în timp record problema. Îi roade invidia. Cum a procedat cu acoperiții? Simplu, magistral. I-a întrebat pe șefii lor dacă-s acoperiți în justiție, că e ilegal. Firesc, omenește, cine știe să se controleze mai corect decât el însuși, cu sinceritate? Și răspunsul e la mintea copiilor de grădiniță- judecătorii și procurorii n-au pături pe cap, nu-s stafii, nici din Arabia saudită, îmbracă costume elegante- bărbații, rochii și fuste- femeile. Cum să fie acoperiți?! În plus, vara ar transpira abundent, și e nesănătos, dacă nu sunt la regim de slăbire. Ce idee prostească! Nu-ți trebuie o abundență de neuroni ca să pricepi cum stă treaba, ce chestiune fundamentală a clarificat președintele.

Aș spune, enervat, că România nu-l merită pe omul de la Cotroceni. Însă o să se limpezească situația, nu am dubii. Cum i-a făcut Isus pe orbi să vadă, în timp, el o să se facă înțeles și de ultimul român. O să se roage atunci pizmașii- iartă-ne, binefăcătorule!

Vezi și: Anunț BOMBĂ de la Cotroceni: CSAT a verificat magistrații 'acoperiți'

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.