Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România pune la cale strategia împotriva crizei migranţilor alături de Ungaria

romania ungaria

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut luni o întrevedere cu ministrul de interne al Ungariei, Sandor Pinter, principalele teme de discuţie vizând controlul frontierelor şi migraţia, conexiunile rutiere transfrontaliere şi cooperarea poliţienească. Întrevederea celor doi miniştri a avut loc la frontiera dintre cele două state, în Punctul Comun de Contact româno-ungar Borş-Artand.

Citeşte şi: Doliu pe terenul de fotbal: A murit în derbiul lui PSG cu Lyon

Potrivit unui comunicat al MAI, ministrul Tobă a evidenţiat că ţara noastră dispune de un sistem integrat pentru securizarea frontierelor, bazat pe o tehnologie performantă şi personal instruit. ''Utilizarea sistemului pentru supravegherea frontierei SCOMAR a permis blocarea oricăror tentative de activare a unei rute secundare de migraţie pe Marea Neagră. Prin gestionarea cu succes a unui larg segment al frontierei externe a UE, inclusiv prin utilizarea sistemului pentru supravegherea frontierei SCOMAR, precum şi prin participarea substanţială la activităţile FRONTEX, România reuşeşte să garanteze siguranţa propriilor cetăţeni şi să contribuie semnificativ la securitatea internă a celorlalte state membre, într-un context european complex'', a precizat MAI.

Vezi şi: Simona Halep s-a prăbușit: Vestea tristă dată de forul mondial de tenis

Tobă a menţionat şi măsurile de pregătire, inclusiv cele de ordin legislativ, pentru situaţia în care o posibilă modificare a fluxurilor de migraţie ar afecta ţara noastră. În acest sens, au fost suplimentate efectivele la frontierele externe, profesionalismul acestora şi echipamentele tehnice performante conducând la o gestionare eficientă a migraţiei şi a frontierelor. ''Astfel, s-a concluzionat că măsurile adoptate şi cifrele referitoare la situaţia operativă nu justifică adoptarea de măsuri suplimentare la frontiera dintre cele două state, care reprezintă frontiera internă a Uniunii Europene, România dovedind că, prin gestionarea cu succes a unui larg segment al frontierei externe a UE, este un partener european responsabil, care acţionează pentru păstrarea valorilor Uniunii'', a adăugat sursa citată. Potrivit MAI, cei doi oficiali au discutat despre importanţa conlucrării cu statele care nu sunt membre ale Uniunii şi implementarea măsurilor deja adoptate la nivel european cu privire la consolidarea securităţii frontierelor externe, un accent deosebit fiind pus inclusiv pe conlucrarea cu statele de origine şi de tranzit, în special cu Turcia.

Citește și: Rusia face marele anunț despre o super-armă: Suntem cu 10 ani înaintea Occidentului / VIDEO

În ceea ce priveşte conexiunile rutiere transfrontaliere, au fost amintite rezultatele Comisiei mixte de cooperare economică, o continuare a discuţiilor pentru identificarea unei soluţii reciproc acceptabile fiind oportună după efectuarea unei analize a impactului economic asupra folosirii, cu caracter permanent, a drumurilor respective. Cei doi miniştri au trecut în revistă modalităţile de conlucrare în domeniul afacerilor interne şi au convenit asupra necesităţii intensificării acesteia, pe toate componentele atât la nivelul structurilor operative, cât şi în ceea ce priveşte dialogul politic bilateral. Din delegaţiile celor doi miniştri au făcut parte şefii poliţiilor naţionale şi de frontieră ai celor două state, conform Agerpres.

Citește și: Mihai Gâdea trăiește pe picior mare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.