Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România şi-a depăşit ţinta privind ponderea regenerabilelor în consumul final de energie în 2019

eoliene

Ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie în Uniunea Europeană a crescut în 2018 până la 19,7%, de la un nivel de 18% în 2017, fiind la doar 0,3% faţă de ţinta de 20% stabilită pentru 2020, arată datele publicate vineri de Eurostat, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte România, ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie a crescut de la 23,875% în 2018 până la 24,29% în 2019, potrivit Eurostat. Conform acestor date, în anul 2019, România şi-a depăşit ţinta fixată în cadrul strategiei Europa 2020, conform căreia ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie trebuie să ajungă la 24%.

Mesajul misterios al lui Remus Truică, după condamnare: 'Acesta este prețul când nu te îndoi la ce ți se cere'

În rândul celor 27 de state membre UE, un număr de 14 ţări, printre care se numără şi România, îndeplinesc deja ţinta pentru 2020 privind ponderea regenerabilelor în consumul final brut de energie. Alte şase state membre (Ungaria, Austria, Portugalia, Germania, Malta şi Spania) sunt aproape de această ţintă, adică sunt la o distanţă mai mică de un punct procentual, în timp ce Franţa, Olanda, Irlanda şi Luxemburg sunt la o distanţă mai mare de patru puncte procentuale de ţintele lor naţionale.

În 2019, Suedia a fost, din nou, ţara cu cea mai mare pondere a energiei din surse regenerabile în rândul statelor membre ale UE, peste jumătate din consumul final brut de energie (56,4%) fiind reprezentat de energia din surse regenerabile. Suedia este urmată de Finlanda (43,1%), Letonia (41%), Danemarca (37,2%), Austria (33,6%), Estonia (31,8%), Portugalia (30,6%), Croaţia (28,4%), Lituania (25,4%) şi România (24,29%).

La polul opus, cele mai scăzute ponderi ale energiei din surse regenerabile au fost înregistrate în Luxemburg (7%), Malta (8,5%), Olanda (8,8%) şi Belgia (9,9%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.