Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, vedeta Zilei porților deschise la instituțiile europene

Președinția română a Consiliului UE a înregistrat un impresionant succes de public prin evenimentele pe care le-a organizat, ieri, la Bruxelles, cu ocazia Zilei porţilor deschise la instituțiile UE de la Bruxelles. Vizitatorii au fost seduşi atât de standul interactiv, cât şi de cele trei expoziţii dedicate Reginei Maria, mănăstirilor şi bisericilor din România, respectiv sculpturii române contemporane.

Anual, Ziua Europei e marcată, la Bruxelles, prin deschiderea porţilor instituţiilor europene către cetăţenii interesaţi de activitatea şi specificul forurilor UE. Ajunsă la a 27-a ediţie, manifestarea de ieri a atras, conform televiziunii belgiene, peste 30.000 de vizitatori în clădirile Parlamentului, Comisiei, Consiliului, Comitetului Regiunilor, Comitetului Economic şi Social şi Serviciului de Acţiune Externă.

Standul României de la Consiliul UE s-a bucurat de o atenţie deosebită, ţara noastră deţinând, până la 30 iunie, în premieră, preşedinţia acestui for. Au atras atenţia instalaţiile digitale şi concursurile de cunoștințe generale despre România şi UE, premiate cu apreciate materiale promoţionale. De asemenea, s-au bucurat de un real succes cele trei vernisaje din clădirile Justus Lipsius și Europa ale Consiliului.

Expoziţia de fotografie istorică “Regina Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei și artei tradiționale românești”, dedicată celui mai frumos simbol al Centenarului Marii Uniri, cuprinde lucrări ce aparțin colecției Reginei Maria de la Castelul Bran. Expoziția „Mănăstiri și Biserici din România”, a artistului elvețian Anton Kaindl, şi cea de sculptură a artistului român Vladimir Kazan au întregit viziunea despre patrimoniul spiritual-artistic românesc propusă bruxellezilor.

“Acest  eveniment de maximă vizibilitate la nivelul instituțiilor UE reprezintă un prilej excelent de familiarizare a celor care vizitează Consiliul cu țara noastră, în calitatea sa de Președinție a Consiliului UE. Promovăm așadar România digitală, interactivă, creativă, elemente care se regăsesc printre prioritățile Președinției române a Consiliului UE. Iar vizitatorii au fost încântați. Este o plăcere să descoperim ce succes are standul României”, a declarat ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu (în foto, prezentând vizitatorilor expoziția dedicată Reginei Maria).

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.