Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care a reușit să-l impresioneze pe Volodimir Zelenski: a fost decorat de președintele Ucrainei pentru ajutorul oferit Ucrainei

zelenski

Românul care a reușit să-l impresioneze pe Volodimir Zelenski: a fost decorat de președintele Ucrainei pentru ajutorul oferit Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a hotărât să-l decoreze pe românul Radu Hossu, totul pentru modul în care a decis să se implice în ajutorarea poporului ucrainean de la începutul războiului.

Liderul de la Kiev l-a numit pe Hossu „voluntar, corespondent şi filantrop din România”. Actul a fost semnat de autorităţile ucrainene pe 4 septembrie 2023.

Radu Hossu a primit Ordinul de Merit, gradul III, pentru contribuţia sa. Hossu s-a remarcat încă din primele zile ale războiului prin modul în care relata despre evenimentele despre front. Apoi a început să meargă în Ucraina pentru a duce ajutoare.

Ce spun Zelenski și Hossu

Expert în marketing digital de meserie, update-urile aproape zilnice ale lui Hossu privind situația de pe front primeau mii de like-uri și sute de share-uri din partea românilor. Apoi a început să călătorească în Ucraina pentru a livra ajutoare.

Ordinul de Merit a fost acordat pentru "contribuția personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și promovarea statului ucrainean în întreaga lume".

„Este cea mai mare onoare din viața mea”, a fost mesajul postat de Radu Hossu pe pagina sa de Facebook.

"Am făcut-o pentru cei care apără ceea ce cred că este datoria fiecăruia să apere: regulile internaționale care spun că nu poți să spargi ușa vecinului tău și să-i iei casa cu forța. Eu apăr lumea în care aș vrea să-mi cresc copiii", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.