Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ross Brawn părăseşte postul de director sportiv al Formulei 1

Primul director tehnic al pilotului german Michael Schumacher la Benetton (din 1992 până în 1996) şi apoi la Ferrari (din 1997 până în 2006), Brawn, inginer de profesie, a devenit ulterior proprietarul de succes al echipei Brawn Grand Prix, prin cumpărarea formaţiei BAR-Honda, care a cucerit titlul mondial în singurul său sezon de existenţă, în 2009, datorită compatriotului său Jenson Button.

Ross Brawn a vândut imediat Brawn GP companiei Mercedes pentru a gestiona revenirea mărcii germane în Formula 1, apoi s-a îndepărtat discret în 2013, cu un an înainte de primul titlu mondial al britanicului Lewis Hamilton la volanul unei "Săgeţi argintii".

Director sportiv al F1 de la preluarea acesteia de către grupul american Liberty Media, în 2017, Brawn crede, la 68 de ani, că este timpul ca el să facă un pas înapoi şi să revină la cealaltă pasiune a sa, pescuitul.

"Este momentul potrivit. Am făcut munca grea şi suntem acum într-o perioadă de consolidare. O nouă reglementare tehnică urmează să apară în 2026, peste patru ani, aşa că este mai bine ca un alt grup de oameni să preia conducerea. Părăsesc Formula 1 într-o situaţie excelentă. M-am bucurat de aproape fiecare minut al carierei mele de 46 de ani. Am avut şansa de a lucra cu echipe grozave, piloţi grozavi şi oameni grozavi. Acum voi urmări Formula 1 de pe canapeaua mea, ca un fan", a subliniat Ross Brawn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.