Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudolph Giuliani stârnește NEBUNIA la București: Am discutat cu un oficial român

RFE/RL
Rudolph Giuliani

Avocatul preşedintelui Donald Trump Rudolph Giuliani spune că a fost contactat de Departamentul de Stat în legătură cu scrisoarea adresată autorităţilor române şi că a discutat cu cel puţin un oficial român, fără a-l nominaliza, conform Washington Post. De asemenea, el a afirmat că poate ar fi trebuit să menţioneze în document că nu reprezintă poziţia preşedintelui Donad Trump.

Citește și: Gabriela Firea a EXPLODAT și merge la CEX-ul PSD să scoată armele pe masă: Sunt lucruri de spus și le voi spune!

Rudolph Giuliani a fost sunat săptămâna aceasta de oficiali ai Departamentului de Stat în legătură cu scrisoarea, aceştia vrând să ştie dacă este reală, răspunsul său fiind: "Absolut".

Giuliani a precizat că nu este implicat în acţiuni vizând şi alte state în afară de România şi că nu a discutat acest subiect cu Trump sau cu alt oficial al administraţiei.

"Sunt persoană particulară", a replicat el când a fost întrebat de ce a adoptat o poziţie contrară celei a Guvernului SUA.

"Poate ar fi trebuit să menţionez în scrisoare că nu îl reprezint pe preşedinte", a spus el, dar că a presupus că autorităţile române ştiu acest lucru. Rudolph Giuliani a mai precizat că a discutat cu cel puţin un oficial român în contextul demersului său, fără însă a face nominalizări.

Avocatul preşedintelui Donald Trump Rudolf Giuliani a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Giuliani a declarat marţi pentru Politico că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

"Ei îmi plătesc onorariul", a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

El nu a spus cu cât a fost plătit sau dacă Freeh Group a apelat la serviciile sale în numele unui client, Giuliani sugerând ca orice alte întrebări să fie adresate Freeh Group, care nu a răspuns solicitărilor adresate.

Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.