Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ în PSD Iași: Filiala municipală a votat ÎMPOTRIVA EXCLUDERII primarului Mihai Chirica, a viceprimarului și a unui fost deputat

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Filiala municipală a PSD Iaşi a votat miercuri împotriva excluderii primarului Mihai Chirica din partid, conducerea organizaţiei arătându-şi susţinerea faţă de actualul edil al Iaşiului.

Comitetul Executiv a lorganizaţiei municipale a PSD Iaşi a decis miercuri seară, prin vot, susţinere aprimarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban, în cazul cărora Comisia de Etică propusese cu o zi în urmă excluderea din partid, scrie news.ro.

Citește și: Șerban Nicolae s-a cerut AFARĂ! De unde va fi schimbat senatorul PSD

"Au fost doar două abţineri, în rest, membrii de partid au votat împotriva sancţiunilor propuse de Comisia de Etică. S-a făcut propunerea către Biroul Judeţean că nu se poate accepta excluderea unor oameni din partid. Nu există nici o motivaţie pentru asta. Au fost discuţii aprinse", a declarat Mihai Chirica la finalul întâlnirii.

El a afirmat că excluderile din partid ale unor membri se fac la propunerea organizaţiei din care aceştia fac parte, adică filiala municipală.

Citește și: SURSE! Adevărul despre DEMISIA lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului și cum a contribuit „Revoluția Fiscală” la decizia sa

Pe de altă parte, într-o rezoluţie a Biroului Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD se arată că "sancţiunile sunt neoportune şi nedrepte".

"De-a lungul ultimilor ani, domnul Mihai Chirica s-a implicat activ în viaţa de partid, depunând eforturi uriaşe pentru reformarea partidului şi refacerea încrederii cetăţenilor în PSD Iaşi. Considerăm că excluderea domnulu iMihai Chirica din partid reprezintă un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din2020 pentru Primăria Iaşi. PSD Iaşi nu-şi permite să piardă primăria celui de-al doilea oraş al României. De asemenea, excluderea domnului Mihai Chirica transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional cât şi pe plan local membrilor şi simpatizanţilor de partid, inoculând ideea că oricine îşi permite să aibă iniţiativă poate fi oricând scos pe uşa din dos a PSD. Acest lucru va produce dezamăgire şi confuzie în rândul tuturor celor care iubesc acest mare partid", se arată în rezoluţia filialeimunicipale a PSD Iaşi.

Citește și: Acestea sunt AUTOSTRĂZILE PROMISE de premierul Viorica Dăncilă! Sutele de kilometri care ar fi GATA până în 2020

Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv Judeţean se vor întruni în zilele următoare pentru a lua în discuţie excluderea primarului Mihai Chirica din PSD.

Surse din filiala judeţeană afirmă că "foarte probabil", filiala judeţeană va vota în favoarea excluderii, după ce Comisia de Etică a propus acest lucru cu o zi în urmă.

Citește și: Vacanță de LUX pentru Klaus Iohannis! REACȚIA Administrației Prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.