Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ la vârful PSD: ciocnire între taberele Dragnea și Tudose/SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose parlament

Spritele dau în clocot în interiorul PSD, iar confruntarea dintre taberele Dragnea vs Tudose devine una pe viață și pe moarte. Lucrurile scăpate pe stenogramele din PSD, în care se înfruntă Gabriela Firea și Mihai Tudose ne arată că tot ceea ce STIRIPESURSE.RO v-a prezentat în ultima perioadă este confirmat, în ciuda faptului că în declarațiile publice liderii partidului încearcă să lase impresia de unitate.

Citește și: EXCLUSIV Noi STENOGRAME din PSD: Replicile lui Mihai Tudose pentru Gabriela Firea și răspunsul primarului

”Dl Iohannis este in campanie electorala pt prezidentiale, iar Dvs sunteti in campanie electorala pentru preluarea PSD. Nu negati, este inutil, o stiu si o simt din ce in ce mai multi colegi. Dvs sunteti de la Braila, si nu de la Craiova, Dvs nu stiti ce este statul paralel, desi nu ati avut curajul sa spuneti asta in Cex, Dvs numiti penale doua colege, Dvs nu va coborati sa cititi scrisoarea presedintilor Parlamentului, pe Dvs nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista, Dvs aveti agenda si program paralele fata de din ce in ce mai multi dintre noi... Dumnezeu este mare si ne stie sufletul tuturor...”, a fost schimbul de replici dintre cei doi”, îi reproșează Gabriela Firea lui Mihai Tudose.

STIRIPESURSE.RO vă informa săptămâna trecută despre faptul că Mihai Tudose a început o campanie electorală susținută în interiorul PSD. Profitând de faptul că Liviu Dragnea are probleme cu DNA și încearcă să evite ieșirile publice, Tudose s-a dus în vizită la parlamentarii PSD. Vizita a fost una extrem de importantă, pentru că s-a vorbit mult despre proiectele pe 2018, asta în contextul în care proiectul Bugetului de stat pentru 2018 urmează să ajungă în Parlament săptămâna viitoare. La aceste întâlniri, senatorii și deputații PSD au avut discuții cu Mihai Tudose, iar premierul le-a promis că acestea vor fi realizate.

În interiorul PSD lui Mihai Tudose i se reproșează jocul dublu pe care l-ar face în multe situații. În cel puțin două cazuri, Mihai Tudose a mers în Comitetul Executiv al PSD, acolo unde s-au luat decizii, dar de care, ulterior, premierul s-a dezis public. Așa a fost în cazul Rovanei Plumb și a lui Sevil Shhaideh, acolo unde partidul a luat o decizie de susținere, iar apoi premierul, care participase la respectiva întâlnire, a ieșit public și  le-a cerut demisia. De asemenea, rezoluția adoptată de PSD la Herculane, împotriva Statului paralel, a fost ironizată de Tudose, asta, deși, premierul se afla la masă când secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a citit documentul.

Taberele din PSD se conturează, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine, vineri, de 1 Decembrie. Liviu Dragnea a refuzat să participe la parada militară, dar în schimb a acceptat să meargă la un eveniment organizat de Gabriela Firea, la Primăria Capitalei. Aici, Liviu Dragnea a dat un mesaj clar pentru Firea și i-a spus că dorește să continue colaborarea începută în 2016.

De partea cealaltă, Tudose adună tot mai mulți susținători în partid, din rândul celor care consideră că a merge înainte cu Liviu Dragnea este similar cu a te îndrepta cu viteză spre o prăpastie.

Trebuie menționat că rețeta actuală a mai fost utilizată în PSD. Sorin Grindeanu și-a pierdut scaunul de premier tot după un conflict deschis cu Gabriela Firea. De data aceasta, însă, Tudose are de partea sa mai mulți parlamentari PSD, ceea ce îl va face mult mai greu de urnit decât pe Grindeanu.

Taberele se așează și nu este deloc exclus ca la începutul anului viitor să avem un război deschis în PSD pentru conducerea partidului. Așa cum arată lucrurile acum, pare că a început o bătălie între Mihai Tudose și Gabriela Firea, singurii doi lideri cu suficientă susținere pentru a-i succeda lui Liviu Dragnea, în cazul unei demisii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.