Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a dislocat o uriașă forță navală în Mediterana. Surse militare vorbesc de un atac iminent ruso-sirian asupra ultimei zone importante controlate de rebeli

enational.ro
nave ruse razboi

Autoritățile din Rusia au trimis mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, fiind cea mai mare desfășurare de forțe navale de la intrarea Rusiei în conflictul din Siria în anul 2015, relatează Reuters preluat de mediafax.

Germania analizează posibilitatea acordării de ajutor financiar pentru Turcia (WSJ)

Forțele navale rusești prezente momentan în Marea Mediterană, în apropierea Siriei, cuprind zece nave militare, majoritatea dotate cu rachete balistice Kalibr. Acestora li se vor alătura două submarine și alte nave, care sunt pe drum spre Marea Mediterană.

Conform imaginilor de trafic aerian analizate, fregatele rusești Admiral Grigorovich și Admiral Essen au trecut duminică prin Strâmtoarea Bosfor, spre Marea Mediterană.

Sâmbătă, fregata Pytlivy și nava Nikolai Filchenkov au fost identificate navigând prin strâmtorile care conectează Marea Neagră de Marea Mediterană.

O mare 'SCHISMĂ' se anunță în lumea ortodoxă. Ucrainenii așteaptă o iminentă decizie a Patriarhiei Constantinopolului privind autocefalia bisericii lor

La începutul lunii august, corveta Vishny Volochek a ajuns în Marea Mediterană.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a declarat marți că armata rusă poartă discuții cu liderii rebelilor din regiunea Idlib din Siria pentru a ajunge la un acord de pace.

Reintroducerea forțelor navale susține ipoteza conform căreia președintele sirian Bashar al-Assad, susținut de Rusia, dorește să atace regiunea Idlib din nordul Siriei, ultima enclavă importantă controlată de rebeli.

Rusia a acuzat Statele Unite că își consolidează pozițiile militare din Orientul Mijlociu în vederea unui posibil atac al forțelor guvernamentale din Siria.

Angela Merkel evocă riscul unui RĂZBOI în Balcani: Refuză propunerea modificării frontierei între Serbia şi Kosovo

Conform publicației Izvestia, Rusia are momentan cea mai mare prezență navală în Marea Mediterană de la intrarea acesteia în conflictul din Siria, în anul 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.