Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a testat ARMA APOCALIPSEI: E INVIZIBILĂ și e răspuns la scutul de la Deveselu / VIDEO

Barguzin 2

Rusia lui Vladimir Putin continuă să câştige teren la nivel militar. Supuşii Kremlinului au testat o armă incredibilă de care se teme inclusiv NATO. 'Trenul Apocalipsei' e super arma cu care oamenii lui Vladimir Putin vor să cucerească lumea.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

Armata rusa a anuntat marti neoficial ca a efectuat primul test reusit al unei rachete balistice intercontinentale lansata de pe un tren - una dintre cele mai redutabile arme dezvoltate de Kremlin. Proiectul trenurilor nucleare, cunoscute sub numele de cod „Barguzin”, fusese abandonat acum cativa ani, in urma tratativelor cu SUA. Dar Kremlinul a decis reluarea sa ca raspuns la scutul antiracheta al NATO de la Deveselu, iar acum primul test s-a incheiat cu succes.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Poreclite “trenurile Apocalipsei", garniturile de cale ferata arata ca un tren de marfa obisnuit si se pot deplasa sute de kilometri pe zi, ceea ce le face extrem de greu de detectat. Mai precis, vagoanele care ascund rachetele sunt camuflate in vagoane-congelator pentru transportul alimentelor. Fosta URSS dispunea de 12 astfel de trenuri, fiecare dintre ele transportand 3 rachete nucleare intercontinentale RT-23, cu 10 focoase nucleare de 550 de kilotone per racheta (de 35 de ori mai puternice decat bomba care a distrus Hirosima). Acestea au fost casate in 2007, dar Rusia testeaza acum un nou model, “Barguzin”. Fiecare tren din noua generatie poate transporta 6 rachete balistice intercontinentale Topol (RT-24 Yar), cu minim 4 focoase de pana la 250 kilotone per racheta, dar cu precizie si raza de actiune mai mare decat RT-23.

Citeşte şi: Elena Udrea dă de pământ cu Dacian Cioloş: 'Trebuia să pună mâna pe telefon'

Agentia oficiala de stiri Interfax citeaza acum surse care sustin ca primul test al rachetelor a fost un succes, insa vor urma si altele. Primul tren “Barguzin” din cele 5 preconizate ar trebuie sa fie operational in 2019, anunţă ProTV. Generalul Serghei Karakaiev, seful Fortelor Strategice de Rachete ale Rusiei, a declarat ca “trenurile nucleare” vor forma a treia componenta a unitatilor sub comanda sa si ar urma sa fie utilizate cel putin pana in 2040. Kremlinul afirma ca aceste platforme de lansare a rachetelor nu incalca prevederile acordurilor de neproliferare nucleara semnate cu Statele Unite.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.