Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia condamnă la ani grei de închisoare un spion al Estoniei

Justiţia rusă a condamnat un locuitor al Estoniei la 11 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea acestui stat baltic, a anunţat joi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), informează AFP, conform agerpres.

Arsen Mardaleişvili locuia în Estonia, având statutul de 'non-cetăţean', la fel ca mai multe zeci de mii de persoane originare din fosta Uniune Sovietică, în principal de origine rusă, care locuiesc în această ţară.

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

Arestat în mai 2016 la Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei), el a fost ''declarat vinovat şi condamnat la 11 ani de lagăr cu regim sever'', a precizat FSB, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

'În timpul audierilor, Mardaleişvili a recunoscut că a strâns şi transmis informaţii clasate ca fiind secrete de stat referitoare la unităţile militare ruse' desfăşurate în vestul Federaţiei Ruse unor reprezentanţi ai Ministerului de Interne estonian, precizează comunicatul.

Mardaleişvili a fost remunerat de poliţiştii estonieni pentru aceste informaţii, adaugă FSB, care nu precizează în ce fel a obţinut el datele respective.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Relaţiile dintre Moscova şi Tallinn sunt glaciale, ţara baltică aderând în 2004 la Uniunea Europeană şi NATO. Mai multe condamnări, atât în Rusia, cât şi Estonia, au avut loc în timpul ultimilor ani.

În februarie 2016, trei bărbaţi cu vârste între 21 de ani şi 42 de ani au fost condamnaţi în Estonia la pedepse mergând până la doi şi patru ani de închisoare, pentru spionaj în favoarea Rusiei. În septembrie 2015, Moscova l-a eliberat pe agentul estonian Eston Kohver - condamnat la 15 ani de închisoare în Rusia - în cadrul unui schimb de spioni pe un pod, episod demn de Războiul Rece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.