Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: 'Polonia pregătește anexarea vestului Ucrainei sub pretextul unificării istorice'

Radu Pop
convoi militar polonia

Potrivit Agenției Ruse de Informații Externe (SVR), Polonia pregătește anexarea vestului Ucrainei sub pretextul "reunificării istorice".

Opțiunile pentru intrarea trupelor poloneze în vestul Ucrainei au fost discutate în mod deschis în Europa încă din martie, când Statele Unite au precizat că nu vor participa în mod deschis la o astfel de operațiune, dar că nu s-ar supăra dacă Polonia, împreună cu un "grup de țări", ar ocupa vestul Ucrainei.

Nu este prima afirmație de acest tip din partea Rusiei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reacționat în 20 martie, la propunerea Guvernului polonez privind trimiterea unei misiuni de menținere a păcii a NATO sau a unei alte organizații internaționale în Ucraina.

„Aceasta este demagogie, iar în NATO vor înțelege că trebuie să fie realiști”, a afirmat Lavrov. În plus, ministrul rus de Externe a declarat că nu exclude că, dacă s-ar lua o astfel de decizie, majoritatea forțelor de menținere a păcii ar veni din Polonia, iar această ţară ar prelua controlul asupra vestului Ucrainei și a oraşului Liov. În acest caz, a adaugat Lavrov, polonezii „ar rămâne acolo mult timp și, poate, acesta este scopul acestui plan”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.