Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, reacție dură după măsura luată de CIO: 'Noi avem un singur comentariu - ne opunem cu fermitate'

stiri.md
Rusia steag drapel

Comitetul olimpic rus (ROC) a obiectat cu fermitate împotriva recomandării Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a interzice participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la competiţiile internaţionale, transmite DPA.

''Noi avem un singur comentariu - ne opunem cu fermitate. Decizia de azi a colegilor noştri de la Comitetul Internaţional Olimpic, după părerea noastră, contrazice ambele acte normative ale ale CIO şi Cartei Olimpice, în primul rând, şi spiritul mişcării olimpice, care ar trebui să unească şi nu să dezbine'', a declarat preşedintele ROC, Stanislav Pozdniakov, într-un comunicat.

CIO a precizat că măsura luată luni de Comitetul său Executiv vine ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia şi după ''încălcarea Armistiţiului Olimpic de către guvernul rus şi guvernul belarus, prin susţinerea oferită de acesta''.

CIO mai spune că ar fi incorect pentru sportivii ucraineni care nu pot concura dacă cei din Rusia şi Belarus ar continua să participe la competiţii, astfel că, pentru a proteja integritatea competiţiilor sportive globale şi pentru siguranţa tuturor participanţilor, Comitetul Executiv al CIO recomandă federaţiilor sportive internaţionale şi organizatorilor de competiţii să nu invite sau să permită participarea sportivilor din Rusia şi Belarus, precum şi a oficialilor din acest ţări la competiţiile internaţionale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.