Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat de ce a fugit Prigojin din Rusia! Serviciile de informații au amenințat familiile liderilor Wagner

The Moscow Times
Evgheni Prigojin

Familiile liderilor Wagner au fost amenințate de serviciile de informații rusești înainte ca Evgheni Prigojin să-și oprească avansul spre Moscova, au declarat surse de securitate britanice pentru The Telegraph. De asemenea, s-a apreciat că mercenarii aveau 8.000 de luptători, în loc de 25.000, așa cum se pretinde, și probabil că nu ar fi reușit să cucerească capitala rusă, a relatat publicația, citată de Sky News.

Raportul oferă o perspectivă asupra misterului motivului pentru care Prigojin și-a anulat avansul către Moscova sâmbătă, cu doar câteva ore înainte de a ajunge în oraș. Liderul Wagner și-a chemat trupele după ce a ajuns la un acord cu Kremlinul, negociat de liderul belarus Alexander Lukașenko.

Kremlinul a declarat că, în cadrul înțelegerii, Prigojin va merge spre Belarus în schimbul unei grațieri a acuzațiilor de trădare. Cu toate acestea, nu a existat niciun comentariu din partea lui Prigojin cu privire la această sugestie.

De asemenea, rămâne neclar dacă ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, va fi retrogradat sau demis, așa cum a cerut Prigojin, după ce în această dimineață a fost difuzat un videoclip în care acesta vizita trupele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.