DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

S-a găsit un ac în banană!

www.realitatea.net
vot, referendum

În Australia, o psihoză colectivă a fost creată de zvonul că s-a găsit un ac într-o banană – și de aici panica în sensul că în toate bananele ar fi câte un ac. La fel este și intoxicarea cu așa-zisa lege de revizuire a Constituției din Monitorul Oficial nr.255 din 22 martie 2018. Iată, s-a găsit un ac în banana Referendumului pentru Căsătorie!

Legea din Monitorul Oficial nr.255 din 22 martie 2018 este, în fapt, proiectul inițiativei Fără penali în funcții publice. Ideea acestei dezinformări ar fi că acea lege, și nu cea cu privire la definiția Căsătoriei ar putea fi supusă aprobării prin Referendumul din 6-7 octombrie. Mai mult, ea este prezentată, de multe ori, chiar în sens invers: că propunerea ar permite, în fapt, accesul penalilor în funcții publice. Dar, încă o dată, ceea ce este prezentat în captura distribuită pe rețele este doar forma legii de revizuire propusă spre adoptare de către Inițiativa #farapenali. Vorbim despre un simplu proiect și despre forma care urmează a fi votată după obținerea avizului CCR. Dacă #farapenali va trece de CCR, va urma apoi drumul prin Camera Deputaților și Senat, apoi, din nou, avizul CCR. Deocamdată, proiectul așteaptă primul aviz (dintr-o serie de trei) de la CCR.

Puteți găsi această formă a proiectului direct, intrând în secțiunea eMonitor a site-ului Monitorul Oficial și căutând cu cursorul pe calendar data de 22 martie 2018 și apoi numărul 255 al Monitorului; paginile 9-12. Mergeți la paginile 9-12, nu vă opriți la prima pagină. Căutați aici: http://www.monitoruloficial.ro/article--e-Monitor--339.html

Cei care vor să verifice în amănunt se pot uita cu atenție peste paginile 9, 11 și 12 din Monitorul Oficial 255 din 22 martie 2018. Aici vor găsi expunerea de motive a Inițiativei "Fără Penali" și forma propusă a legii de revizuire, adică cea care ne este prezentată acum fraudulos ca fiind obiectul Referendumului pentru Căsătorie din weekend. Repet, această formă nu a fost încă nici avizată de CCR, nici votată în Parlament, deci nu poate în vreun fel să facă obiectul Referendumului din 6 și 7 octombrie.

Adaug, de asemenea, un link către Monitorul Oficial 883 din 25 noiembrie 2015 în care se poate vedea că inclusiv proiectul de lege de revizuire al Coaliției pentru Familie a fost publicat în mod asemănător la acea dată, FĂRĂ SĂ ÎNSEMNE CĂ A FOST ADOPTAT. Drumul de la proiect la adoptarea lui a durat TREI ANI.

https://legeaz.net/monitorul-oficial-883-2015/proiect-lege-modificare-art-48-constitutie

Așadar, aceleași falsuri, minciuni, încercări de a dinamita tema Referendumului, chiar cu prețul producerii unei psihoze. Ne-am obișnuit cu ele și nu există și nu are cum să existe vreun dubiu asupra a ceea ce votăm pe 6-7 octombrie. În acest weekend, votăm dacă suntem sau nu de acord cu SINGURA Lege de revizuire constituțională adoptată în Parlament din 2003 încoace. Aceasta este Legea din 18 septembrie 2018 referitoare la clarificarea în Constituție a căsătoriei ca fiind încheiată între un bărbat și o femeie.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.