Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte ţări din UE fac apel la o mai bună protecţie pentru lucrătorii detaşaţi în Europa

europa ue sparge tandari

Miniştrii muncii din şapte ţări ale Uniunii Europene (UE) fac apel - într-un articol publicat luni în cotidianul francez Le Monde - la o mai bună protecţie pentru lucrătorii detaşaţi în Europa, acordându-le îndeosebi o remuneraţie echivalentă cu cea a lucrătorilor din ţara în care ei muncesc încă din prima zi a detaşării lor, relatează AFP.

''Suntem ataşaţi proiectului european, realizărilor sale şi îndeosebi marilor libertăţi de a circula în cadrul Uniunii Europene. De aceea vrem să menţinem şi să redăm sensul unui spaţiu real de prosperitate şi libertate pentru 500 milioane de europeni'', afirmă miniştrii în articol.

Citește și: Un europarlamentar încearcă se împace Moldova cu România

''Pentru a ajunge la aceasta, trebuie să întărim categoric dimensiunea socială a acestei pieţe interne'', explică miniştrii muncii din Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Austria şi Suedia.

''Tratamentul demn şi echitabil pentru muncitori şi libertatea de circulaţie nu pot fi considerate antagoniste. Libertatea de a circula nu trebuie să fie libertatea de a exploata'', insistă ei, făcând apel la adoptarea directivei revizuite din 1996 privind detaşarea lucrătorilor.

Cei opt miniştri, dintre care doi din Belgia, estimează că ''lucrătorii detaşaţi pot beneficia de condiţii de viaţă şi de trai decente şi de o remuneraţie echivalentă cu cea a lucrătorilor din ţara în care ei muncesc încă din prima zi a detaşării lor''. Ei cer de asemenea ''o concurenţă loială între întreprinderile europene'', anunță Agerpres.

Directiva revizuită, propusă în martie de către Comisia Europeană, vizează alinierea condiţiilor lucrătorilor detaşaţi la cele ale lucrătorilor locali. Dar ea a fost respinsă de către 11 ţări, în majoritate din Europa de Est, care au recurs la procedura europeană a ''cartonaşului galben'', ce obligă Comisia Europeană să-şi revizuiască copia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.