Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătoare în calendarul ortodox - Ziua Apostolului Toma, zis 'Necredinciosul': Ce trebuie să eviți azi

Crestin Ortodox
sfantul toma

În fiecare an, pe data de 6 octombrie, creștinii din întreaga lume îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Toma. Acesta este chiar apostolul care nu a crezut că Iisus s-a întors printre noi, a treia zi după Scripturi.

Ministrul Turismului a votat la referendum:Un vot pentru normalitate. În spatele lui stau 3,5 milioane de semnături pe care Biserica Ortodoxă le-a strâns

A devenit cunoscut drept „necredincios”, pentru că nu a dat crezare spuselor celorlalți apostoli.

„Dacă nu voi vedea, în mainile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede” (Ioan 20, 25).

Însă, Apostolul Toma nu se îndoia de faptul că Hristos s-a întors printre noi, ci de faptul că Hristos Se afla într-un trup care nu mai poate fi văzut. Sfântul Chiril afirmă că atunci când Toma spune: „dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, nu voi crede.”, el spune de fapt: „Nu voi crede că El mai poate fi văzut, de nu voi pune degetul meu în urma cuielor”.

În această zi, se recomandă să faci pace cu cei cu care te-ai certat, potrivit blogului teotrandafir.ro. Evită discuțiile în contradictoriu.De astăzi este bine să se taie și să se îngroape via. Vinul se lasă se fiarbă, apoi se pune în butoaie. Tot de astăzi începe să se planteze vița altoită. Stupii începă să se pună la iernat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.