Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în ALDE pentru urmaşul lui Tudy

batalie

Bătălia pentru postul de viceprimar al Capitalei lăsat liber de faimosul Tudy, s-a mutat de la PMP în curtea ALDE. Dacă partidul lui Băsescu a ales să nu desemneze un candidat, în interiorul ALDE se dă o adevărată luptă între Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Fiecare dintre cei doi preşedinţi vrea să-şi impună omul, mai ales că viitorul secund al Gabrielei Firea ar urma să aibă un rol important în campania electorală din toamnă.

Vezi și: Crin Antonescu lămureşte problemele cu DNA: 'Am fost audiat'

După ce a eşuat cu propunerea finului Tudor Ionescu (Tuddy) pentru postul de viceprimar al Bucureştiului, Tăriceanu nu reuşeşte să-şi mai impună un om.

Surse liberal-democrate au dezvăluit pentru Jurnalul Naţional că preşedintele Senatului o susţine pentru funcţia de viceprimar pe Tomniţa Florescu, profesor şi fost decan al Universităţii de Arhitectură. Florescu este o prietenă apropiată a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a fost pusă de liderul ALDE pe listele de consilieri generali pe ultima sută de metri fără acordul conducerii partidului.

Favorita fostului premier este nora lui Mihail Florescu, nimeni altul decât fostul ministru comunist al Petro-Chimiei din perioada 1951-1965. Tomniţa Florescu nu se bucură însă de susţinerea colegilor de partid, ba chiar nominalizarea ei a produs tensiuni la vârful ALDE.

Vezi și: Casa Regală l-a refuzat pe Klaus Iohannis: Ce ar fi vrut să facă președintele / SURSE

"Nu este potrivită pentru acest post. Într-adevăr are un CV onorabil, dar nu are experienţă în administraţie şi în politică. În plus, ar fi cazul să promovăm oameni tineri care să poată aduce plus valoare în campania electorală pentru parlamentare", s-au plâns sursele citate.

De cealaltă parte, copreşedintele Daniel Constantin are altă propunere. Îl susţine pentru funcţia de viceprimar pe Ion Valentin Voicu, fostul preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Conservator Sector 3. Voicu a avut un mandat de consilier local la Primăria Sectorului 3.

Vezi și: Prima țară din UE care cedează la presiunile Turciei: E dispusă să închidă instituții locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.