Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între sindicaliştii de la Poştă şi companie: 'Propuneri inacceptabile'

stireazilei.com
posta romana

Sindicaliștii din Poșta Română sunt nemulțumiți de propunerile venite din partea conducerii companiei pentru a soluționa revendicările lor, acestea fiind considerate inacceptabile, iar negocierile continuă, a declarat, vineri, pentru Agerpres, liderul Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), Matei Brătianu.

"În momentul acesta continuă negocierile. Compania a venit cu propuneri inacceptabile din punctul nostru de vedere. Una din ele ar fi să suspendăm acordarea salariilor compensatorii, ori acestea le-am avut în contractul colectiv de muncă, tocmai ca să nu poată da afară oricând și să salveze în felul acesta soarta companiei", a spus Matei Brătianu. Acesta susține că o altă propunere a fost acordarea în două tranșe a unei majorări salariale, dar numai până la o anumită clasă de salarizare ceea ce însemna că ar fi beneficiat de aceasta jumătate din numărul de salariați. Brătianu a precizat că ar fi rămas cel puțin 7.000 — 8.000 cu salarii foarte mici, fără majorare salarială. "Orice fel de propunere a lor de rezolvare a revendicării noastre este legată în mod constant de concediere de salariați. Nu spun absolut nicio vorbă de creșterea veniturilor. Dimpotrivă, au și spus că veniturile nu pot să crească. Atunci întrebarea mea este de ce nu pleacă? Dacă ei au venit să conducă Poșta conștienți că nu cresc veniturile și că le scad în fiecare an atunci nu înțeleg de ce vor să o conducă", a afirmat liderul sindical.

În opinia acestuia, managerii companiei au trecut în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017 un nivel al cheltuielilor pentru bunuri și servicii mai mare cu 40 de milioane de lei, în condițiile în care nu a fost atinsă niciodată suma preconizată, iar în felul acesta chiar dacă veniturile nu sunt mai mari, realizarea unor cheltuieli mai mici ar induce ideea obținerii de profit pentru a încasa bonusuri de performanță. "Avem marți (25 octombrie n.r.) Comitet Executiv la care vin toți liderii din țară și luăm decizia asupra formelor de protest. Toți membrii de sindicat au spus că în prima decadă din noiembrie, dacă nu se semnează actul adițional, nu mai vor niciun fel de marș, niciun fel de miting, niciun fel de pichet, ei încetează lucru", a mai spus Matei Brătianu. Şeful Poștei Române, Alexandru Petrescu, a precizat că negocierile cu sindicatul reprezentativ din Poșta Română se desfășoară de peste 6 luni, în discuție fiind multiple variante și ipoteze economice, însă deocamdaă nu s-a ajuns la un acord între părți. "Avem în discuție multiple variante și ipoteze economice, până la această dată am restrâns plaja de opțiuni, dar nu există o variantă agreată de ambele părți. Varianta finală va întruni condițiile îndeplinirii indicatorilor economico-financiari ai companiei, cadrul legal și rigorile disciplinei financiare. Este esențial ca varianta agreată să nu afecteze solvabilitatea și dezvoltarea sustenabilă a companiei în viitor. Avem agreată o agendă de întâlniri și îmi exprim speranța că, împreună, vom găsi soluția benefică ambelor părți", a declarat pentru AGERPRES Alexandru Petrescu.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a organizat o acțiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceștia au amenințat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluționată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar. Liderul sindical susține că au existat mai multe runde de negociere la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Comunicațiilor, iar poziția acestora a fost de fiecare dată de acceptare a unei majorări salariale, cu condiția ca aceasta să se încadreze în bugetul salarial pe 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.