Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Ministerul Economiei: Procedura de selecţie pentru Măsura 3, de 550 de milioane de euro, ar urma să fie anulată (surse)

RFI.ro
Claudiu Năsui

Ministerul Economiei intenționează să anuleze procedura prin care au fost selectate firmele câștigătoare din programul de granturi pentru investiții (Măsura 3), după ce presa a scris că există suspiciuni de fraudă la accesarea fondurilor, au declarat surse guvernamentale pentru Libertatea.

Potrivit sursei citate, în cazul în care programul va continua în modul actual, România va avea probleme în a explica Comisiei Europene de ce jumătate din fonduri vor ajunge în imobiliare.

Contactat de Libertatea, Claudiu Năsui a spus că 68% din firmele câștigătoare la nivel național sunt înscrise în ultimele două zile înainte de expirarea termenului, iar peste 50% sunt achiziții imobiliare. Năsui a mai spus că atunci când a fost sesizat de faptul că terțe persoane au acces la informațiile privind cofinanțarea a oprit accesul la date. Năsui a spus că a făcut acest lucru în data de 27 ianuarie, însă comunicatul Ministerului Economiei pe această temă a fost dat în data de 28 ianuarie. Termenul final de înscriere a fost 29 ianuarie.

Ministrul a recunoscut anterior, pentru Hotnews, că a aflat cu puțin timp înainte de expirarea termenului că entități exterioare, mai exact băncile, au avut acces la datele privind cofinanțarea.

Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile, astfel că Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Pe de altă parte, anularea procedurilor pentru Măsura 3, deşi considerată necesară de firme, nu este suficientă, aplicaţii investind deja timp şi bani pentru depunerea cererilor. Este greu de crezut că firmele vor mai avea încredere într-o procedură corectă după acest episod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.