Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL și în Primăria Capitalei, după 'ruptura' din Guvern - Viceprimarul PLUS îl atacă pe Nicușor Dan: 'Îi solicit public transparență'

primaria Capitalei

Viceprimarul Horia Tomescu (PLUS) îi cere primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, transparenţă în fundamentarea proiectului de buget al municipalităţii, ataşând documente din care reiese că nu a primit o serie de informaţii solicitate atât edilului, cât şi Direcţiei Economice, anunță AGERPRES.

"Îi solicit public primarului general Nicuşor Dan transparenţă în fundamentarea proiectului de buget pe anul 2021", a scris Tomescu, pe Facebook.

Conform unor adrese transmise pe 9 aprilie Direcţiei Generale Economice, dar şi edilului general, viceprimarul Horia Tomescu cere "respectuos" să îi fie comunicate notele de fundamentare pentru următoarele linii bugetare corespunzătoare proiectului de buget pe anul 2021: venituri din recuperarea cheltuielilor de judecată, imputaţii şi despăgubiri; venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiilor publice; subvenţii de la bugetul de stat către bugetele locale necesare susţinerii derulării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare aferente perioadei de programare 2014-2020; sume primite în contul plăţilor efectuate în anul curent.

În aceeaşi adresă, Tomescu a arătat că informaţiile solicitate îi sunt necesare pentru îndeplinirea corespunzătoare a mandatului de viceprimar şi a celui de consilier municipal.

Tomescu a ataşat şi răspunsul primit miercuri de la Direcţia Generală Economică, în care se arată că aceste documente nu pot fi puse la dispoziţie.

"Vă aducem la cunoştinţă faptul că ne aflăm în imposibilitatea de a vă pune la dispoziţie documentele solicitate în lipsa acordului prealabil al ordonatorului principal de credite", se explică în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.