Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Valea Uzului: Prefectura Bacău face jocul Budapestei?

Prefectul de Bacău face, se pare, jocul Budapestei în scandalul artificial provocat, în acest an, de forțele extremist-revizioniste maghiare. Potrivit agenției de presă MTI, prefectul Ivancea a contestat în instanță hotărârile Primăriei Dărmănești privind cimitirul internațional din Valea Uzului. Reprezentantul statului român acționează în baza unui ordin politic complice cu UDMR sau e vorba de interesele atotputernicei mafii a pădurilor din zonă?

”Într-una din acţiunile în contencios administrativ înaintate la Tribunalul Bacău, prefectul a contestat autorizaţia de construire emisă pentru modificarea cimitirului, iar în cealaltă a contestat hotărârile prin care primăria a inclus terenul cimitirului în proprietatea publică a oraşului”, relatează MTI, citând un comunicat al prefecturii Bacău, conform căruia prefectul consideră că modul în care oraşul a dobândit dreptul de proprietate – luarea în inventar a cimitirului – era, deja, fundamental ilegal, iar atunci când s-a transferat terenul în proprietatea publică, pentru a dobândi un drept de proprietate aparent, s-a procedat tot ilegal.

Acțiunea în justiție a fost prompt salutată de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, care a apreciat că turnura, pozitivă în viziunea sa, a cazului se datorează schimbării operate recent la vârful Prefecturii Bacău. Valentin Ivancea a fost numit prefect în septembrie, anterior fiind subprefect și director în cadrul Administrației Rezervelor de Stat.

”Prefectul de Bacău pare să acționeze în interesul UDMR, în condițiile în care cunoaște foarte bine că litera și spiritul legii spun că Cimitirul militar internațional din Valea Uzului aparține, până la o decizie finală a comisiei de grănițuire sau a instanței, de fapt și de drept, Primăriei Dărmănești, aspect care a condus, de altfel, și la eliberarea dreptului de propietate asupra necropolei”, remarcă site-ul transparentnews, care titrează elocvent ”Oxigen pentru Budapesta”.

Publicația plasează gestul neașteptat al noului prefect băcăuan în contextul înțelegerilor anterioare, mai mult sau mai puțin tacite, dintre Liviu Dragnea și Viktor Orban, precum și al ofensivei UDMR pe acest subiect, fapt ce a determinat, în ultimele luni, ”poziționări subiective din partea autorităților direct implicate, precum Inspectoratul de Stat în Construcții sau Ministerul Culturii, care au emis comunicate și decizii controversate”.

Bizara poziționare a reprezentantului statului român la nivel județean ridică un serios semn de întrebare privind motivația sa reală: PSD face în continuare jocul UDMR sau e vorba de influența mafiei pădurilor de la limita dintre județele Bacău și Harghita, una din zonele cele mai afectate de sălbatice defrișări ilegale?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.