Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu exploziv al Rusiei pentru în Republica Moldova: Occidentalii pregătesc proteste de tip Maidan

proteste Kiev

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, susține că statele occidentale ar putea instiga la manifestații violente la Chișinău, după modelul protestelor Maidan de la Kiev din 2014, dacă Partidul Socialiștilor obține victoria în alegerile legislative din Republica Moldova, scrie Mediafax.

"Dacă socialiștii vor câștiga alegerile, Occidentul ar putea încuraja forțele de dreapta să organizeze evenimente de tip Maidan la Chișinău și să încerce să-l demită pe președintele" Igor Dodon, a declarat Patrușev, într-un interviu pentru cotidianul Komsomolskaya Pravda, informează agenția de știri Tass.

Patrușev a explicat că "sondajele de opinie arată că Partidul Socialist al președintelui Igor Dodon, care dorește întărirea relațiilor cu Rusia și Uniunea Europeană, conduce în cursa electorală".

"Însă aceste lucruri nu mulțumesc Occidentul, așa că sprijină forțele de dreapta care încearcă să-l discrediteze pe președintele Dodon și să convingă oamenii că socialiștii ar trebui excluși din campania electorală", a adăugat Patrușev, afirmând că Rusia "ar dori ca alegerile din Moldova să fie corecte și imparțiale".

Citește și: Theresa May va continua să încerce să modifice acordul de Brexit negociat cu UE

"Aceasta este ceea ce am văzut în Ucraina în anul 2014, când a avut loc o lovitură de stat", a adăugat oficialul rus.

Președintele ucrainean de la acel moment, prorusul Viktor Ianukovici, a fost înlăturat de la putere la sfârşitul lunii februarie 2014, în urma unor manifestaţii sângeroase în zona Maidan Nezalezhnosti (Piața Independenței) din Kiev, capitala Ucrainei. Rusia a acuzat Statele Unite că au orchestrat protestele anti-Ianukovici.

Igor Dodon a efectuat zeci de vizite în Rusia în cei peste doi ani de când este președinte al Republicii Moldova, însă până în acest moment nu a întreprins nicio vizită în România sau Ucraina.

Alegerile legislative din Republica Moldova sunt programate să aibă loc pe data de 24 februarie, sondajele de opinie indicând o victorie a Partidul Socialiștilor (extrema-stângă, prorus).

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.