Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul din Donețk și Lugansk, folosit și în Herson: Un nou 'guvern' a fost instalat în regiunea din sudul Ucrainei

Herson

Un guvern a fost format în regiunea Herson din Ucraina, controlată de ruși. Așa-zisul guvern include cetățeni locali și manageri din Rusia, a anunțat pe canalul oficial de Telegram administrația militaro-civilă din regiune.

"Eu, șeful administrației regionale de stat din Herson, Vladimir Saldo, după ce am studiat experiența construirii structurilor de putere în regiunile din Federația Rusă, am decis să formez guvernul regiunii Herson și să selectez cel mai bun personal nu numai dintre locuitorii regiunii Herson, ci și dintre profesioniștii și managerii ruși", se arată în comunicat.

Se specifică faptul că Serghei Eliseev, născut în 1971 în Stavropol, a fost numit președinte al guvernului format în regiunea Herson. Eliseev a servit în armată în diferite funcții până în 2014, după care a lucrat ca asistent, iar apoi ca viceprimar al orașului Vologda. Din 2016, el a lucrat în regiunea Kaliningrad în calitate de adjunct al șefului de stat major al guvernului și prim-vicepreședinte al guvernului din regiune, are experiență în interacțiunea cu autoritățile federale și cu agențiile de aplicare a legii. În prezent, studiază în cadrul programului de formare în management prezidențial la Școala Superioară de Administrație Publică, potrivit agenției ruse Tass.

"Aceasta nu este o administrație temporară, nici militară, nici un fel de administrație intermediară, ci o autoritate cu drepturi depline. Faptul că din acest guvern fac parte nu doar locuitori din Herson, ci și manageri ruși vorbește foarte clar despre direcția viitorului regiunii Herson. Această direcție este în Rusia", a transmis noul „guvern”.

Regiunea Herson este situată în sudul Ucrainei, se învecinează cu Crimeea. La jumătatea lunii martie, Ministerul rus al Apărării a raportat că regiunea se află sub controlul complet al trupelor rusești. La sfârșitul lunii aprilie, în regiune a fost formată o administrație civil-militară. De asemenea, autoritățile proruse și-au declarat dorința de a deveni parte a Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.