Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul lui Michelangelo Antonioni, Technically Sweet, va fi ecrainzat după mai bine de 40 de ani

mediafax.ro
film

Scenariul „Technically Sweet” scris de Michelangelo Antonioni, pe care cineastul italian plănuia să îl filmeze între „Zabriskie Point” şi „The Passenger", va fi ecranizat după mai mult de 40 de ani, potrivit Variety, informează News.ro.

Cu acţiunea plasată în Sardinia şi în jungla Amazonului, „Technically Sweet” va fi produs de brazilianul Fabiano Gullane şi de compania italiană Similar, condusă de Michael Weber, Simone Gattoni şi Laura Buffoni.

Antonioni a renunţat să filmeze acest lungmetraj în anii 1980, încredinţându-l asistentului său de regie, Jirges Ristum, care a murit înainte să înceapă producţia.

Acum, ea va fi regizată de fiul lui Ristum, André Ristum („My Country”, „The Other Side of Paradise”). Enrica Antonioni, văduva cineastului, va fi producător asociat.

Michelangelo Antonioni a petrecut doi ani între „Zabriskie Point” (1970) şi „The Passenger” (1975) încercând să facă „Technically Sweet”.

În centrul poveştii stă un jurnalist care suferă o criză existenţială în timpul unei vacanţe. „Relaţia complexă cu o fată pe cât posibil de enigmatică, afinităţile cu un student la antropologie, o serie de evenimente îl îndepărtează tot mai mult de viaţa pe care a dus-o până la acel moment”, se arată în sinopsis. Jurnalistul se îmbarcă într-o aventură prin jungla amazoniană care îi va defini viaţa.

„A fost dureros pentru el să fie nevoit să abandoneze producţia. La acel moment, viziunea lui era prea avansată şi, tehnic, nu putea să îşi expună ideile pe ecran”, a spus Enrica Antonioni.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Acea viziune, în special relaţia dintre natură şi civilizaţie, este foarte prezentă în film şi este o chestiune a cărei importanţă s-a amplificat de atunci, a remarcat André Ristum.

Antonioni era cu mult înaintea timpului său. Cu mult înainte ca aparatele de înregistrare digitale să fie folosite la scară largă, şi-a imaginat filmarea cu o cameră care să perfecţioneze corectarea culorii. În anii 1970, această tehnologie nu exista.

Producătorii vor filma în Sardinia şi Brazilia, în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.