Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sceneta țațelor din PSD

Războiul rozelor din PSD a fost o pantomimă. Victorel s-a văicărit că îl împinge Doamna oarbă pe scări, în loc să îi facă vânt pe rampa pentru persoanele cu dizabilități. Iar monsieur Liviu s-a făcut că o pălmuiește pe Rovana, dar, surprinzător, coafura madamei a rezistat iar. Serios?...

Ceea nu observă nimeni este că Ponta putea să îl blocheze pe Dragnea să preia conducerea PSD. Dacă el amenința că demisionează și din funcția de premier, știau toți că asta înseamnă automat desemnarea de către Iohannis a lui Cătălin Predoiu, nu a lui Liviu Dragnea. La un astfel de santaj al lui Victor Ponta, PSD nu ar fi avut de ales, daca voia să rămână la guvernare, și i-ar fi acceptat orice succesor ar fi vrut.

Victor Ponta nu și-a jucat asul din mânecă, ceea ce înseamnă că i-a opus rezistență lui Dragnea doar de formă. A fost un blat, o scamatorie de luat ochii poporului. De fapt, cei doi au fost înțeleși tot timpul, dar se prefăceau pentru a construi în continuare mitul de victimizare a lui Ponta. Eroul socialist care trebuie să lase partidul camaradului Dragnea, pentru că este haituit din toate partile și mai e si ranit grav de către Justiție.
Ce ne dovedește această conspirație roșie? Că PSD a decis să iasă de la guvernare!
De ce? Pentru că nu mai poate controla pierderile de imagine, cauzate de problemele penale ale liderilor lor.
Când? Imediat ce vor fi gata fierte castanele pregatite liberalilor: rectificarea bugetară, codul fiscal si legea salarizarii bugetarilor.
Cum? Prin demisia lui Victor Ponta, pentru a se pune la dispozitia Justiției.
Unde? Colo prin septembrie-octombrie.

Ca un argument suplimentar... Premierul Victor Ponta nu se arată deloc preocupat de sustenabilitatea Codului fiscal pentru că știe prea bine ca nu se va mai afla în poziția să îl aplice, ci să critice implementarea lui gresită de către viitorul guvern liberal: "Eu, Ponta salvatorul, v-am dat un Cod bun, ce ati facut cu el?"
În fapt, Victor Viorel Ponta este un actor slab si limitat. Toate rolulile lui politice au fost de victimă: a lui Mircea Geoana, a lui Traian Băsescu, a lui Crin Antonescu, a lui Klaus Iohannis, a DNA și, mai nou, a lui Dragnea. Acum se pregateste de reinventare... Che Ponta, liderul Opozitiei...

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.