Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcolile publice şi private din România își pot continua cursurile cu ajutorul platformei Cisco Webex, pusă la dispoziție de IBM și Cisco

MFE
elevi scoala

Şcolile publice şi private din România au posibilitatea de a continua cursurile cu ajutorul Cisco Webex, o platformă pentru telemuncă şi colaborare pusă la dispoziţie de IBM şi Cisco.

Programul agreat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării a început pe data de 16 martie şi conectează profesorii şi elevii în timp real. Astfel, şcolile româneşti se alătură celor din alte ţări care adoptă acest program, iar în prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de şcoli folosesc platforma, fiind sprijiniţi de 3.000 de voluntari IBM, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Comisia Europeană știe când se termină criza: Propune INTERZICEREA deplasărilor neesenţiale către UE până la 15 mai

"La Cisco, toţi angajaţii sunt determinaţi să aibă un impact pozitiv asupra ţării prin intermediul colaborării şi tehnologiei noastre. Dorim să ajutăm toate comunităţile, mai ales în situaţii critice, precum cea actuală. Colaborăm cu administraţiile pentru a garanta continuarea activităţii companiilor, spitalelor şi şcolilor şi pentru a ajuta oamenii să aibă grijă de sănătatea lor", a declarat Dorin Pena, director general Cisco România.

La rândul său, Marta Branska-Rybicka, country leader IBM România, a subliniat ideea că, la ora actuală, peste 300 de angajaţi ai companiei ajută în mod activ 700 de şcoli din ţară să utilizeze tehnologia pentru a-şi continua activitatea educaţională.

"IBM vrea să contribuie cu specialiştii, tehnologia şi cunoştinţele sale pentru a sprijini efortul colectiv de a diminua efectele negative ale acestei crize sanitare şi sociale. În momentul de faţă, avem peste 300 de angajaţi care ajută în mod activ 700 de şcoli din România să utilizeze tehnologia pentru a-şi continua activitatea educaţională. Vrem să fim alături de profesorii care depun eforturi pentru a schimba modul în care lucrează şi să-i ajutăm să se adapteze rapid la transformarea digitală a educaţiei. Unirea forţelor cu alte organizaţii puternice care au creat soluţii performante şi programe naţionale de educaţie este decizia corectă, colaborând putem avea un impact mai puternic. Cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi împreună de Cisco, Fundaţia Vodafone România, Asociaţia Pro Artă Dezvoltare şi Cunoaştere şi Fundaţia World Vision România, dorim să identificăm soluţii creative pentru rezolvarea acestei perturbări a sistemului educaţional", a precizat Branska-Rybicka.

Citește și: Raed Arafat, precizări de ULTIMĂ ORĂ în urma unor 'interpretări eronate': Cum vor funcţiona spitalele în perioada următoare

Totodată, Asociaţia Pro Arta Dezvoltare şi Cunoaştere ajută şcolile din ReteauaEDU.ro în implementarea platformei WebEx în clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning, în timp ce Fundaţia Vodafone România contribuie la implementarea învăţământului la distanţă prin programul strategic Şcoala din Valiză.

Cisco Webex este o soluţie completă dedicată colaborării. Versiunea Meetings nu include doar videoconferinţe, ci şi posibilitatea de a partaja desktopul şi aplicaţiile, dar şi resurse multimedia şi sondaje. Totul în timp real. Aceste funcţii permit crearea unei clase virtuale complete, în care elevii participă la ore în mod vizitator, fără a avea nevoie de un cont de utilizator. Totul este gestionat din camera personală a profesorului, care "invită" elevii, controlează sunetul - având posibilitatea de a opri microfoanele elevilor atunci când este nevoie - şi poate înregistra sesiunea pentru a o distribui sau analiza mai târziu.

Versiunea Cisco Webex Teams facilitează colaborarea între profesori şi personalul şcolii, oferind capabilităţi avansate de chat, video-conferinţă şi partajare a ecranului şi a documentelor într-un mediu mai structurat.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

IBM oferă asistenţă comunităţii didactice pentru adoptarea şi utilizarea platformei, cu ajutorul celor aproximativ 300 de specialişti din companie. Voluntarii din cadrul IBM România, care lucrează, la rândul lor, de acasă prin intermediul Cisco Webex, vor ajuta profesorii să înveţe cum să profite la maximum de platformă. De asemenea, aceştia vor putea asigura asistenţă de la distanţă pentru a rezolva orice nelămuriri sau probleme tehnice.

În acelaşi timp, Cisco a realizat ghiduri video pentru asistenţă.

Platforma Cisco Webex are peste 130 de milioane de utilizatori la nivel mondial în fiecare lună, procesează peste 6 miliarde de minute de şedinţe lunar şi este o soluţie de Cloud Computing care nu ocupă spaţiu pe calculatoarele personale.

Soluţia asigură confidenţialitatea şi securitatea datelor şi a conţinutului transmis în cadrul sesiunilor cu ajutorul unor instrumente avansate de securizare şi criptare, menţionează compania dezvoltatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.